2016-10-29 00:10:05
Φωτογραφία για Τα παραλειπόμενα της συνάντησης Τσίπρα- Ιερώνυμου στον Άγιο Ευστράτιο. Όλα όσα δεν έδειξαν οι κάμερες…
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Τσίπρα στον Άγιο Ευστράτιοκαι αυτό που άφησε πίσω του φεύγοντας είναι μόνο καλές εντυπώσεις Τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι κάτοικοι του Ακριτικού δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από την απλότητα του Πρωθυπουργού και από την αμεσότητα του στις συνομιλίες του με τους ντόπιους.

Τα μετρά ασφάλειας και το αυστηρό πρωτόκολλο πήγανε στο περιθώριο και ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με όλους

Στο περιθώριο της επίσκεψης ο Πρωθυπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τα προβλήματα και τις ανάγκες του νησιού και πηρέ μαζί του ογκώδη φάκελο που του παρέδωσε η Δήμαρχος κ. Κακαλή.

Πιο συγκεκριμένα δεσμεύτηκε για την αμέριστη βοήθεια του στο θέμα της απαλλοτρίωσης του παλαιού οικισμού, θέμα που θεωρεί μείζονος σημασίας ενώ φάνηκε να γνωρίζει τις εξελίξεις στην υπόθεση «πράσινο νησί» για το οποίο και υποσχέθηκε να το «ξεμπλοκάρει».

Επίσης μίλησε για το σχέδιο υλοποίησης του προγράμματος που θέλει τον Άγιο Ευστράτιο να γίνεται «πρότυπο κέντρο εναλλακτικού τουρισμού».


Τέλος ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι πολύ σύντομα ο Άγιος Ευστράτιος θα απολαμβάνει υπηρεσιών δωρεάν ιντερνέτ μια και θα συμμετέχει σ ένα νέο πρόγραμμα μαζι με αλλούς μικρους δήμους της χώρας.

Η συνάντηση με τον Αρχιεπισκοπο….

Ο πρωθυπουργός κατά δήλωσή του ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την ιδέα, που όπως ο ίδιος είπε, είχε να μεταβούν μαζί στον Άγιο Ευστράτιο .

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η κατ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών στο γραφείο της Δήμαρχου επί σαράντα πέντε λεπτών χωρίς κάμερες και μικρόφωνα Το τραπέζι…..

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων πολιτειακή και θρησκευτική ηγεσία κάθισαν στο ίδιο τραπέζι για επίσημο γεύμα που παρατέθηκε από την Δήμαρχο.

Πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος ήταν αρκετά ευδιάθετοι ενώ δοκίμασαν ντόπια θαλασσινά.

Ο πρωθυπουργός «τίμησε» δέοντος την γαριδομακαροναδα και τα μπαρμπούνια ενώ δοκίμασε λημνια φάβα αλλά και ντόπιο καλαμάρι και χταπόδι.

Οι δύο άντρες αναχώρησαν γύρω στις 17:00  ο ένας για Αθήνα και άλλος για Λήμνο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ