2012-05-18 10:06:02
Φωτογραφία για CD player; Ηχείο; Υδρόγειος;
Περιστρεφόμενες μπαλάντες παίρνουν τη θέση της γης Το να χαίρεσαι σήμερα για το design ενός καινούργιου CD player ισοδυναμεί με το να χαίρεσαι για το design ενός γραμμοφώνου. Πρόκειται για τεχνολογία τόσο-του-περασμένου-αιώνα που πραγματικά δεν έχεις ουσιαστικό λόγο για να συγκινηθείς. Εκτός κι αν το βλέπεις σαν ένα αντικείμενο τέχνης που κυρίως διακοσμεί το χώρο.

Σε αυτήν λοιπόν την κατηγορία ανήκει το CD player DORA του νοτιοκορεάτη σχεδιαστή επίπλων και  χρηστικών αντικειμένωνJeong Yong. Πρόκειται για την τελευταία του δημιουργία, η οποία βασίζεται στην ιδέα ότι ο μηχανισμός και το ηχείο είναι «συγκολλημένα σε έναν πολύ όμορφο κύλινδρο, ο οποίος στηρίζεται σε μια τυπικής μορφής βάση υδρογείου και λειτουργεί με τηλεχειρισμό.

Έτσι το CD player  και το ηχείο στρέφονται σε ένα φάσμα 23,4 μοιρών γύρω από τον άξονά τους και χαρίζουν την ευχαρίστηση να αλλάζεις δισκάκι, ή να κατευθύνεις τον ήχο όπως εσύ επιθυμείς καλύτερα.


Είναι ένα αντικείμενο που αιχμαλωτίζει το μάτι χάρη στην καθαρή γεωμετρία των όγκων του και την χιουμοριστική διάθεση με την οποία το μηχάνημα «υπακούει» με ένα πομπώδες ύφος στην επιθυμία του χρήστη, να το περιστρέψει γύρω από τον άξονά του.

Ο Jeong Yong έχει επανειλημμένα διακριθεί για το σχέδια του και η φήμη του εξαπλώνεται πια και έξω από τα όρια της χώρας του. Το στυλ του διακρίνεται από μια αυστηρότητα των μορφών και μια σταθερή προτίμηση στα μονόχρωμα πλαστικά υλικά και το φυσικό ξύλο.

Κάντε κλικ για να δείτε τις εικόνες σε μεγέθυνση.

coolspotting.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Greek statistics και στις εκλογές
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Greek statistics και στις εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ