2012-05-18 09:53:05
Φωτογραφία για Η Διαμαντοπούλου θυμίζει στον ΣΥΡΙΖΑ πόσες καταλήψεις είχε υποκινήσει στα Πανεπιστήμια
Για δημαγωγική πολιτική και καταστροφολογία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Αννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για το νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός του Η πρώην υπουργός Παιδείας, όπως μεταδίδει η Ναυτεμπορική, υποστηρίζει ότι όσα Πανεπιστήμια αρνούνται συνειδητά την εφαρμογή του νόμου, θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την χρηματοδότησή τους. Τα οχτώ Ιδρύματα που εφάρμοσαν τη συγκεκριμένη διάταξη αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει νομικό ή συνταγματικό πρόβλημα, προσθέτει.

Η κ. Διαμαντοπούλου καταλήγει στην ανακοίνωσή της: «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε υποκινήσει και υποθάλψει ενεργά την με βίαιο τρόπο παρεμπόδιση της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής νέων διοικήσεων, σήμερα τα Ιδρύματα στα οποία αναφέρεται θα είχαν νέες διοικήσεις, με ενισχυμένο το πλήρες αυτοδιοίκητο, εξαιρετικές δυνατότητες αλλαγής των δεδομένων στα Πανεπιστήμια και κανονική ροή της χρηματοδότησης».

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει ότι «τα πανεπιστήμια από την 1η Ιουνίου θα μείνουν χωρίς κρατική χρηματοδότηση και από 1η Σεπτεμβρίου θα μείνουν χωρίς τη δυνατότητα να διοικούνται από αυτούς που εξελέγησαν από την ακαδημαϊκή κοινότητα, εξαιτίας του νόμου της κ. Διαμαντοπούλου».
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ