2016-11-03 08:59:19
Φωτογραφία για Το νέο “μέτωπο” των νοσοκομειακών γιατρών
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus.com

Σε κυρίαρχο αίτημα του αγώνα των υγειονομικών στο Δημόσιο αναδεικνύεται η παράταση της θητείας των επικουρικών γιατρών, πλάι στο πάγιο αίτημα της πρόληψης μόνιμου προσωπικού και της κατάργησης κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.

Δεδομένου ότι οι επικουρικοί γιατροί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες το κίνημα των νοσοκομειακών γιατρών ζητάει να μην γίνει καμία απολύτως απόλυση, καθώς και να διοριστούν οι γιατροί της λίστας, εφόσον υπάρχουν θέσεις για όλους.

Τα ζητήματα αυτά εξέθεσαν προ ημερών στον Υπουργό Υγείας το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιάς (ΕΙΝΑΠ) και μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Όπως προκύπτει όμως από τις απαντήσεις που δόθηκαν την επομένη (εδώ), λίγο-πολύ η Αριστοτέλους μένει αμετακίνητη στις απόψεις της με αποτέλεσμα περίπου 300 επικουρικοί γιατροί – των οποίων οι συμβάσεις λήγουν – να οδεύουν προς την ανεργία. Από την ίδια ανακοίνωση αποκαλύπτεται, παράλληλα, ότι παρά τις διακηρύξεις περί μονιμότητας στο ΕΣΥ, η κάλυψη των κενών κυρίως με προσωρινό προσωπικό αποτελεί πλέον σταθερή επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.


Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, η ΕΙΝΑΠ κάλεσε σύσκεψη των επικουρικών γιατρών με συμμετοχή σχεδόν από όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, στην οποία εκφράστηκαν αγωνιστικές διαθέσεις και κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιό της. Το τελευταίο υιοθετώντας τες, προκήρυξε στάση εργασίας (11 π.μ. – 3 μ.μ.) την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Α΄ και Β΄ Υγειονομική Περιφέρεια στη 1 το μεσημέρι.

Η Ένωση αποφάσισε επίσης τη συμμετοχή της σε πανελλαδική κινητοποίηση που θα οργανώσει η ΟΕΝΓΕ για το ίδιο θέμα, για την οποία δεν έχει καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία ακόμη, καθώς και τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ στις 24 Νοεμβρίου, με στόχο κανένας επικουρικός να μην είναι σε εφημερία και προσωπικό ασφαλείας.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ