2016-11-04 12:34:54
Φωτογραφία για Το φακελάκι ζει και βασιλεύει! Στη φάκα δυο γιατροί και ένας νοσηλευτής στον Ευαγγελισμό
Παρασκευή 4 Νοέμβριος 2016

Του Μιχάλη Λαγάνη - Health Report.gr

Την ώρα που τα νοσοκομεία «αναστενάζουν» από την έλλειψη ιατρών, νοσηλευτών και αναλώσιμων και οι ασθενείς … πεθαίνουν μεταφορικά αλλά δυστυχώς και στην κυριολεξία , περιμένοντας επί μήνες στις λίστες αναμονής για να χειρουργηθούν ή ένα κρεββάτι στην εντατική, κάποιοι επιτήδειοι, που δεν σέβονται τον «Όρκο του Ιπποκράτη» εξακολουθούν να πλουτίζουν εκμεταλλευόμενοι την ανθρώπινη ανάγκη.

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθησαν την Πέμπτη το μεσημέρι ένας νευροχειρουργός και ένας αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός να παίρνουν από την κόρη ενός ηλικιωμένου ασθενή «φακελάκι» με το ποσό των 200 ευρώ οι δύο ιατροί και 50 ευρώ ο νοσοκόμος, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα για να τον χειρουργήσουν.

Απελπισμένη η κόρη του άτυχου ηλικιωμένου όταν προ ημερών διαπίστωσε τον εκβιασμό των αδίστακτων ιατρών κ του νοσηλευτή, προκειμένου να «παρακάμψουν» τις λίστες αναμονής για να χειρουργήσουν τον πατέρα της, κατέφυγε στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ και κατήγγειλε το συμβάν.


Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μετά την εξακρίβωση της καταγγελίας έστησαν την παγίδα και την Πέμπτη το μεσημέρι συνέλαβαν επ αυτοφώρω τους δυο ιατρούς και το νοσηλευτή, οι οποίοι σήμερα το πρωί πρόκειται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Πάντως φαίνεται πως σύντομα οι επιτήδειοι που παίρνουν χωρίς έλεος φακελάκια στα νοσοκομεία εν μέσω κρίσης, θα βρουν εμπόδια μπροστά τους. Εάν τουλάχιστον εφαρμοστεί και στην πράξη η λίστα χειρουργείου. Η σχετική ρύθμιση προωθείται. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Στοπ στα χειρουργεία ρουσφέτια στα Νοσοκομεία! Όλη η απόφαση για τις λίστες προτεραιότητας».

Από την άλλη δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι γνωστοί «φακελάκηδες» των νοσοκομείων θα βρουν τρόπο να παρακάμψουν ακόμη και αυτές τις λίστες χειρουργείου που αναμένεται να δημιουργηθούν.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ