2016-11-04 21:07:07
Φωτογραφία για Που οφείλεται η εντυπωσιακή υπέρβαση των εσόδων τον Οκτώβριο
Τα χαμόγελα στο υπουργείο Οικονομικών τα οποία όμως φροντίζει να «κόψει» η τρόικα Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού τον Οκτώβριο σημείωσαν νέα εντυπωσιακή αύξηση 21,37% , καθώς ανήλθαν σε 4,742 δισ. ευρώ, χαρίζοντας χαμόγελα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου οι καθαρές δημόσιες εισπράξεις ξεπέρασαν το στόχο κατά 2,32 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται λίγες ημέρες πριν την επιστροφή των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα για το δεύτερο γύρο συνομιλιών στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης . Οι δανειστές «γκρινιάζουν» κυρίως για το αν η καλή ροή εσόδων έχει επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα. Δηλαδή η αύξηση δεν είναι συγκυριακή και θα συνεχιστεί η υπεραπόδοση και το 2017, όπου εντοπίζεται δημοσιονομικό κενό 400 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση των εσόδων τον Οκτώβριο, αποδίδεται στις αυξημένες εισπράξεις από το ΦΠΑ, την πληρωμή της δεύτερης δόσης του ΕΝΦΙΑ, αλλά και στους συμψηφισμούς που έγιναν στον ΕΝΦΙΑ με τις επιστροφές φόρου εισοδήματος.


Ειδικότερα, από τα προσωρινά στοιχεία προκύπτει ότι:

α) Τα καθαρά έσοδα για τον μήνα Οκτώβριο ξεπέρασαν κατά 835 εκατομμύρια ευρώ τον στόχο του προϋπολογισμού.

β) Σε επίπεδο 10μηνου (Ιανουάριος- Οκτώβριος) τα έσοδα ξεπέρασαν τον στόχο του προϋπολογισμού κατά 2 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα είναι 2,32 δισ. ευρώ πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού για το 10μηνο.

γ) Σε επίπεδο Οκτωβρίου τα καθαρά έσοδα είναι 21,37% πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού.

δ) Σε επίπεδο 10μηνου (Ιανουαρίου- Οκτωβρίου) τα καθαρά έσοδα είναι 6,16% πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ