2016-11-09 10:34:05
Φωτογραφία για Απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη των εργολαβικών εργαζομένων στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”
Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι, δηλαδή τραπεζοκόμοι, προσωπικό φύλαξης και εργάτες διαφόρων ειδικοτήτων, είναι απλήρωτοι από τον Σεπτέμβριο.

IATRONET.GR

Μαζική ήταν την Τρίτη η συγκέντρωση των εργολαβικών εργαζομένων στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Θέμα της συνέλευσης ήταν “καμία ανοχή στην απλήρωτη δουλειά – να πληρωθούν εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου και το επίδομα άδειας”.

Οι εργαζόμενοι διατράνωσαν τη θέλησή τους να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία και να μονιμοποιηθούν οι εργολαβικοί, με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αποφάσισαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί της Πέμπτης, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Αποφάσισαν, επίσης, 48ωρη απεργία όλων των εργολαβικών εργατών του νοσοκομείου τη Δευτέρα και την Τρίτη και συνέλευση για καθορισμό των επόμενων κινητοποιήσεων.


Καταγγέλλουν την κυβέρνηση, τους εργολάβους και τις διοικήσεις των νοσοκομείων ότι εδώ και χρόνια εμπαίζουν τους εργαζόμενους, που με αυτοθυσία στηρίζουν τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι εργολαβικοί εργαζόμενοι είναι τραπεζοκόμοι, προσωπικό φύλαξης και εργάτες διαφόρων ειδικοτήτων.

Προβλήματα

Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων, ο αγώνας τους συνδέεται και με όλα τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τα δημόσια νοσοκομεία:

Τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, τη διεύρυνση των ελαστικών (και απλήρωτων) εργαζόμενων, τις απολύσεις επικουρικών, την υποχρηματοδότηση, την περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους, τις ελλείψεις σε δομές, υλικά και φάρμακα. 

Έχουμε συναίσθηση – αναφέρουν οι εργαζόμενοι – ότι όλα τα παραπάνω ζητήματα θα επιδεινωθούν στην πορεία για την περιβόητη “δεύτερη αξιολόγηση”.

Ο στόχος αυτός σημαίνει απαρέγκλιτη και ταχύτατη εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων που προβλέφθηκαν και στο τρίτο μνημόνιο.
Δημ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ