2016-11-09 10:55:35
Φωτογραφία για Η ΤΟΥΡΚΙΑ τον ΦΟΒΑΤΑΙ - Η ΡΩΣΙΑ τον ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ - Ερχονται Αλλαγές...;
Οι Αμερικανοί λοιπόν ανακοίνωσαν στενή συνεργασία με την Τουρκία για την επιχείρηση στη Ράκα. Παράλληλα όμως έστειλαν στην επαρχία Αλ Χασάκα στρατιωτικές προμήθειες προς τους Κούρδους του YPG με ελικόπτερα. Μία κίνηση που η Άγκυρα θεωρεί προδοσία εις βάρος της.

«Ελικόπτερα και αεροσκάφη που ανήκουν στον αμερικανικό στρατό έριξαν πυροβόλα όπλα διαμετρημάτων 12-44mm,  χειροκίνητες αντιαεροπορικές ρουκέτες, εκρηκτικά , βαρύ και ελαφρύ οπλισμό στην τρομοκρατική οργάνωση», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Το δημοσίευα της «Yeni Şafak»  επισημαίνει ότι η λεγόμενη επίθεση στη Ράκα είναι ένα σκηνοθετημένο show για την εκλογή της Χίλαρι Κλίντον, αφού οι δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας βρίσκονται περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από τη Ράκα.  Σημειώνεται, επίσης, ότι στόχος της ενίσχυσης των Κούρδων της Συρίας είναι η κατάληψη της πόλης Αλ Μπάμπ.

Τώρα που εξελέγη ο Ντόναλντ Τραμπ περιμένουμε τις κινήσεις του στην περιοχή. Ίσως υπάρξει και κάποια καλύτερη συνεννόηση με τον Πούτιν που έχει δημοσίως παραδεχτεί, ο Τραμπ, το μέγεθός του. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ