2016-11-09 17:35:17
Φωτογραφία για Διαγνωστικά κέντρα κατά υπ.Υγείας: Λειτουργείτε σε βάρος του ιδιωτικού τομέα!
Τετάρτη 9 Νοέμβριος 2016

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος 

Health Report.gr

Σκληρές κατηγορίες περί μεροληψίας σε βάρος του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, εξαπολύει κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ)

Ο ΠΑΣΙΔΙΚ μετά τις δημόσιες δηλώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού ότι θα στηρίξει ουσιαστικά μόνο το δημόσιο τομέα της υγείας και ο ιδιωτικός θα λειτουργεί επικουρικά, εξακοντίζει βολές εναντίον του.

Είχε πει ο Ανδρέας Ξανθός πρόσφατα στο 18ο Παγκρήτιο Ιατρικό Συνέδριο: «Η άποψη μας είναι ότι πρέπει να παρέμβουμε μεροληπτικά υπέρ του δημόσιου συστήματος. Η βασική πολιτική μας επιλογή είναι η «μεροληψία» υπέρ του Δημοσίου και η επικουρικότητα του Ιδιωτικού Τομέα».

Ο ΠΑΣΙΔΙΚ από την πλευρά του θεωρεί ότι μέχρι σήμερα η κυβέρνηση ευνοεί το δημόσιο σύστημα υγείας σε βάρος του ιδιωτικού και τη στιγμή μάλιστα που οι ασθενείς συνεχίζουν να πληρώνουν από την τσέπη τους για την περίθαλψη τους.


Επισημαίνει μάλιστα ο ΠΑΣΙΔΙΚ με ..ειρωνικό τρόπο πως ενώ το δημόσιο σύστημα απορροφά το 90% των κονδυλίων για την Υγεία και ο ιδιωτικός τομέας μόνο το 10%, τα δημόσια νοσοκομεία θα έπρεπε να είναι τα καλύτερα. Αντίθετα παρουσιάζουν συνεχή προβλήματα.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΠΑΣΙΔΙΚ κατά του Ανδρέα Ξανθού: «Θεμελιώδης αρχή της δημόσιας διοίκησης, την οποία (δημόσια διοίκηση) χρειάζεται επίσης να του θυμίσουμε ότι ασκεί, είναι η αρχή της «αμεροληψίας» η οποία επιβάλει στη δημόσια διοίκηση κατά την ενάσκηση της εξουσίας της να είναι ανεξάρτητη από επιρροές και να λειτουργεί χωρίς εμπάθεια και προκατάληψη έναντι του διοικούμενου.

Καλό είναι να μην δηλώνει δημοσίως ότι παραβαίνει το καθήκον του. Υπάρχει σχετικό ποινικό αδίκημα και δεν είναι ακαδημαϊκός για να του «συγχωρείται» να «λέει και μια κουβέντα παραπάνω».

2. Αιτία της «μεροληψίας» αυτής (που διαπερνά δυστυχώς διαχρονικά πολιτικά κόμματα και παρατάξεις) είναι το Ελληνικό παράδοξο, που συμβαίνει μόνο στη χώρα μας, οι Έλληνες πολίτες να πληρώνουν εξωφρενικά ποσά για την περίθαλψή τους και περίθαλψη να μην έχουν!

Το Ελληνικό Σύστημα (ας το πούμε και έτσι) κατάφερε να μπερδέψει και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης του Μπίσμαρκ με αυτό του Μπέβεριτζ με αποτέλεσμα να έχουμε τον Ελληνικό αχταρμά που αποκαλούμε «κοινωνική ασφάλιση».

Οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων θεωρούν ότι στη χώρα μας το κράτος μεροληπτεί ήδη υπέρ του Δημοσίου έναντι το Ιδιωτικού τομέα καθώς όπως λένε: «Το 90% των δαπανών υγείας κατευθύνεται στις δημόσιες δομές και μόλις το 10%στις ιδιωτικές δομές!

Με αυτά τα λεφτά που εισρέουν στο Δημόσιο σύστημα υγείας, το ΕΣΥ θα έπρεπε να είναι παγκοσμίως γνωστό για τις άριστες υπηρεσίες του. Αντ’ αυτού, οι συνδικαλιστές του Δημοσίου συστήματος και οι Υπουργοί της Κυβέρνησης «κλαίγονται» ότι π.χ. δεν έχουν νοσηλευτές (σημ. νοσηλευτές υπάρχουν, ας ανακαλέσουν τις αποσπάσεις στα διάφορα υπουργικά και βουλευτικά γραφεία κυρίως), ζητώντας να κάνουν νέες (ρουσφετολογικές φυσικά) προσλήψεις χιλιάδων ημετέρων (οι οποίοι φυσικά θα βολευτούν κάπου αλλού αργότερα).

Είναι σαφές ότι το ΕΣΥ επιζεί ακόμα χάρη στην αυταπάρνηση πολύ λίγων γιατρών, νοσηλευτών και υπαλλήλων, οι οποίοι αντί να επαινούνται θεωρούνται κορόιδα, από τους βολεμένους».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΙΘΑΝΟΣ... ΑΝΤΙ-ΠΟΓΙΕΤ Ο ΣΙΛΒΑ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΙΘΑΝΟΣ... ΑΝΤΙ-ΠΟΓΙΕΤ Ο ΣΙΛΒΑ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ