2016-11-11 11:57:21
Φωτογραφία για ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ Σε ΔΥΠΕ και Νοσοκομεία
HEALTH DAILY

Τροπολογία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων δαπανών των ΔΥΠΕ και των νοσοκομείων, οι οποίες έχουν γίνει για την κάλυψη των αναγκών τους και για τις οποίες υπάρχουν οι αντίστοιχες πιστώσεις στους προϋπολογισμούς τους, πέρασε από τη Βουλή χθες το βράδυ ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Η χρονική περίοδος διενέργειας των δαπανών που προβλέπεται στη διάταξη του άρθρου 68 του ν. 3984/2011 παρατείνεται μέχρι την 31.10.2016.

Ειδικότερα, η τροπολογία αναφέρει ότι θεωρούνται νόμιμες οι δαπάνες που απαιτούνται για την εξόφληση υποχρεώσεων που απορρέουν από την παροχή υπηρεσιών σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, οι οποίες παρασχέθηκαν από τις ήδη εγκατεστημένες αναδόχους εταιρείες , είτε στις συμβατικές τιμές, είτε στις τιμές του Παρατηρητηρίου Τιμών της ΕΠΥ, εφόσον αυτές είναι χαμηλότερες μετά τη λήξη της μεταξύ τους σύμβασης , κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου του 2012, μέχρι 31.10.1996. Επίσης, θεωρούνται νόμιμες οι δαπάνες των ΔΥΠΕ, που πραγματοποιηθήκαν από 1.1.2015 έως 31.10.2016, με μόνη προϋπόθεση την ύπαρξη των αντίστοιχων πιστώσεων στους λογαριασμούς των ΔΥΠΕ. 


Επιπλέον, θεωρούνται νόμιμες οι δαπάνες νοσοκομείων και ΔΥΠΕ που αφορούν εξόφληση υποχρεώσεων από προμήθειες υλικών-αγαθών και παροχή υπηρεσιών που διενεργήθηκαν μέχρι 31.10.2016 χωρίς την υπογραφή σύμβασης, δεν αναφέρονται στο Παρατηρητήριο τιμών της ΕΠΥ, δεν υφίστανται προηγούμενες συμβάσεις, αρκεί να υπάρχει το εν λόγω ποσό εγκεκριμένο στον προϋπολογισμό τους, στα συγκεκριμένα έτη αναφοράς. Σημειώνεται ότι με την τροπολογία καλύπτονται και τα νοσοκομεία Αιγινήτειο και Αρεταίειο, οι Ψυχιατρικές Κλινικές των νοσοκομείων, το Ωνάσειο και το Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, για δαπάνες μέχρι 31.10.2016.

Ενδιαφέρον παραμένει το θέμα που αφορά το νοσοκομειακό clawback, μετά και την παραπάνω τροπολογία, εφόσον αρκετά νοσοκομεία έχουν τροποποιήσει προς τα πάνω εντός του έτους τους προϋπολογισμούς τους.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ