2016-11-11 17:10:22
Φωτογραφία για Μύθοι και πραγματικότητα: Γιατί μια επιχείρηση αποτυγχάνει στα πρώτα της βήματα
Ανά τον κόσμο πολλοί άνθρωποι έχουν ένα όνειρο να αποκτήσουν μια δική τους επιχείρηση. Πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν και ότι έχουν το άγγιγμα του Μήδα ώστε γίνουν πλούσιοι. Τι κάνουν όμως λάθος και στο τέλος ένα μεγάλο ποσοστό αποτυγχάνει;

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να σκεφτεί κάποιος πριν πραγματοποιήσει το επιχειρηματικό του βήμα είναι αν η ιδέα του είναι πρωτοποριακή και αν αυτή μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Αν η ιδέα μας έχει όλα τα εχέγγυα και τις προοπτικές, τότε το αμέσως επόμενο βήμα είναι να απευθυνθούμε σε ένα επιχειρηματικό σύμβουλο ώστε να καταστρώσουμε ένα business plan.

Στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, έχουν αρχίσει οι νέοι επιχειρηματίες να ζητούν συμβουλές για να καταρτίσουν επιχειρηματικό πλάνο. Ο λόγος που αποτυγχάνουν πολλές επιχειρήσεις είναι ότι δεν υπάρχουν τα ίδια κεφάλαια, και συνήθως όταν υπολογίζουν ότι η επιχείρηση θα κοστίσει χ ποσό χρημάτων αυτό είναι προσαυξημένο χ συν 20%. Αυτό προκύπτει πάντα και είναι ένας νόμος που τον γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν σπουδάσει η ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις.


Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή και αμείλικτη και ειδικά αν ένα προϊόν ή επιχείρηση ήδη υπάρχει. Αναπόφευκτα το 90% των επιχειρήσεων αποτυγχάνουν για πολλούς και διάφορους λόγους που θα αναφέρουμε.

Όταν προσπαθούμε να σκεφτούμε τι θέλουμε να δημιουργήσουμε σαν επιχείρηση, πρώτα από όλα θα πρέπει να είμαστε γνώστες της κουλτούρας του καταναλωτικού κοινού στους οποίους θα απευθύνεται το προϊόν η υπηρεσία μας.

Βασικοί παράγοντες είναι αν η χώρα έχει σταθερό οικονομικό και πολιτικό σύστημα. Δύο παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και πολλές φορές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν τους λαμβάνουν υπόψιν τους. Η οικονομική σταθερότητα, χρειάζεται ώστε να μπορούν οι νέες επιχειρήσεις, αν προκύψουν ανάγκες χρηματοδότησης να στραφούν στις τράπεζες και να δανειστούν με ευνοϊκούς όρους. Η Πολιτική σταθερότητα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στο ευρύτερο περιβάλλον των επιχειρήσεων, όταν υπάρχει και δεν αλλάζει συνεχώς νόμους τότε οι επιχειρήσεις ευημερούν και γίνονται ολοένα και καινούρια επενδυτικά βήματα.

Μύθος, δεν υπάρχουν τεμπέληδες και γι’ αυτό αποτυγχάνουν οι επιχειρήσεις και ειδικά στην Ελλάδα. Η πραγματικότητα είναι αυτή των προαναφερθέντων παραγόντων. Τέλος οι επιχειρήσεις αποτυγχάνουν στα πρώτα τους βήματα γιατί ο νόμος της αγοράς είναι σκληρός και αμείλικτος. Οι επιχειρήσεις είναι ένα πεδίο μάχης, όπου πάντα πρέπει να είσαι πολύ καλά προετοιμασμένος ώστε να μπορείς να ανταπεξέλθεις στις προκλήσεις.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ