2016-11-13 09:34:59
Φωτογραφία για ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ
Χιλιάδες Αμερικανοί κατέκλυσαν και το Σάββατο τους δρόμους των κυριότερων πόλεων στις ΗΠΑ, αντιδρώντας στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία της χώρας. Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σικάγο, καθώς αρκετοί Αμερικανοί θεωρούν απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα την εκλογή Τραμπ.

Στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες άτομα κατευθύνθηκαν ειρηνικά προς τον πύργο του Τραμπ. «Είμαστε τρομοκρατημένοι, επειδή εκλέξαμε έναν απίστευτα ανεπαρκή, μισογύνη και ρατσιστή πρόεδρο» αναφέρει στο πρακτορείο Reuters, μία 62χρονη συνταξιούχος, η οποίος συμμετείχε στις διαδηλώσεις του Σαββάτου.

Ογκώδεις πορείες έλαβαν χώρα και στο Σικάγο και στο Λος Άντζελες, με αρκετούς πολίτες να κρατούν σημαίες των ΗΠΑ και του Μεξικό. Σημειώνεται ότι ο Τραμπ έχει δεσμευτεί να αναγείρει ένα τείχος στα σύνορα των δύο χωρών, με δαπάνη μάλιστα, της μεξικανικής κυβέρνησης, προκειμένου να ανακοπούν οι παράνομες μεταναστευτικές ροές.

«Η εκλογή Τραμπ αποτελεί ένα "χτύπημα" για εμένα» δηλώνει στο Reuters, μία 46χρονη μετανάστρια από τη Νότια Αφρική. «Πρέπει να κρατήσουμε την Αμερική, ζωντανή» σπεύδει να προσθέσει. Οι πορείες σ’ όλη τη χώρα ήταν ειρηνικές, με εξαίρεση το Πορτλαντ, όπου σημειώθηκε μικρής κλίμακας ένταση.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ