2016-11-13 11:48:16
Φωτογραφία για ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΗ ΛΥΣΗ Η ΔΕΞΙΑ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ
Ντ. Μπακογιάννη: Αίτημα της κοινωνίας οι εκλογές - «Όχι» του Στ. Θεοδωράκη σε άμεσες εκλογές

Eναντίον της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τάσσεται ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Μια ενδεχόμενη εναλλαγή του αριστερού λαϊκισμού με τη δεξιά παλινόρθωση, δεν αποτελεί λύση» τονίζει ο ίδιος και επιμένει στο πάγιο αίτημα του ΠΑΣΟΚ για εθνική συνεννόηση.

Όπως εξηγεί, πρόκειται για ένα αίτημα, το οποίο «υπαγορεύεται από τις ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή και τη δυνατότητα της χώρας να ανακτήσει τη διαπραγματευτική της δύναμη και να διεκδικήσει τη θέση της». Σχετικά με την «Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για το χρέος», ο κ. Σκανδαλίδης εκτιμά ότι «η κυβέρνηση έχασε κάθε δυνατότητα να την επιδιώξει» και υποστηρίζει ότι «στον κ. Τσίπρα δόθηκαν πολλές ευκαιρίες να αλλάξει γραμμή πλεύσης, αλλά δεν το έκανε».


Ερωτηθείς για την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, σημειώνει ότι πρόκειται για τον θρίαμβο του αντισυστημικού λαϊκισμού και διαπιστώνει ότι: «Η αποτυχία της Αριστεράς να αναδείξει μια πραγματική εναλλακτική πρόταση στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό οδηγεί σε ανάδειξη των πιο ισχυρών συντηρητικών ανακλαστικών».

Εναντίον της άμεσης προσφυγής στις κάλπες τάσσεται και ο πρόεδρος του ''Ποταμιού'', Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

«Εκλογές και αξιολόγηση δεν πάνε μαζί, ούτε εκλογές και πρόγραμμα Ντράγκι» τονίζει και σημειώνει ότι: «Το ''εδώ και τώρα εκλογές'' δεν αποτελεί επαρκή πολιτική πρόταση».

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, υπογραμμίζει πως το μεγάλο πρόβλημά της είναι ότι «αργεί να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα» και επικρίνει το Μαξίμου για τους χειρισμούς του στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. «Αντί να ρυθμίσουν αμέσως το θολό τοπίο, ''τσαλαβουτήσανε'' για δύο σχεδόν χρόνια σε σοβιετικού τύπου θεωρίες» σπεύδει να επισημάνει.

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπικές επιδόσεις του ''Ποταμιού'', εμφανίζεται καθησυχαστικός, εκτιμώντας ότι όταν έρθει η κρίσιμη στιγμή των εκλογών, τότε οι ψηφοφόροι του κόμματος θα συσπειρωθούν. Τέλος, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, προειδοποιεί για τον κίνδυνου του λαϊκισμού και του «φόβου των άλλων» και απορρίπτει τον ισχυρισμό της αντισυστημικής ψήφου στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι «δισεκατομμυριούχους και έχει στη δούλεψή του 200.000 ανθρώπους». 

Η προσφυγή στις κάλπες είναι αίτημα της κοινωνίας, υποστηρίζει από την πλευρά της η βουλευτής της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της κι' αυτή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει «εφικτό» τον στόχο της αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές, ενώ τονίζει την ανάγκη της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας για την ανασυγκρότηση του κράτους.

«Το τελευταίο που χρειάζεται ο τόπος σήμερα, είναι οποιασδήποτε μορφής πολιτική αλαζονεία» σπεύδει να προσθέσει. Όσον αφορά το νέο κυβερνητικό σχήμα, εκτιμά ότι δεν θα μακροημερεύσει καθώς το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. 

Ερωτηθείσα για τη β’ αξιολόγηση, η κα Μπακογιάννη ξεκαθαρίζει ότι η εργασιακή ζούγκλα δεν μπορεί να είναι η λύση, ενώ δεν αποκλείει την υπογραφή και νέου μνημονίου, «αν η πραγματική οικονομία συνεχίσει να βυθίζεται».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ