2012-05-18 17:03:05
Φωτογραφία για Αναβάλλονται οι επισκέψεις της τρόικας στην Ελλάδα
Θα πρέπει να θεωρείται οριστικό, αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα Κανένα στέλεχος της τρόικας, από την ομάδα των επικεφαλείς, δεν πρόκειται να έρθει στην Αθήνα πριν από τις 17 Ιουνίου. Ούτε καν ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) κ. Πολ Τόουμσεν, ο οποίος αρχικά σχεδίαζε να κάνει ένα διερευνητικό πέρασμα από τη χώρα μας, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμασι που ακριβώς βρίσκεται η κατάσταση και πως διαμορφώνονται τα πράγματα τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Τελικώς, κρίθηκε σκόπιμο, ακόμα κι αυτή η επίσκεψη να αναβληθεί, καθώς δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι θα ήταν …άσκοπη. Από τη στιγμή που δεν κατέστη δυνατό να σχηματισθεί κυβέρνηση συνασπισμού και προκηρύχθηκαν νέες εκλογές, τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με τις προηγούμενες κάλπες, υπό την έννοια ότι όλα είναι στον «αέρα». Κατά συνέπεια, τι να έρθει να δει στην Ελλάδα ο κ. Τόουμσεν; Γι αυτό και η νέα απόφαση είναι η επίσκεψη του αυτή να γίνει προς το τέλος Ιουνίου, πλέον, όταν ελπίζεται και προσδοκάται ότι θα υπάρχει κυβέρνηση, πλέον, στην Ελλάδα.


Ωστόσο, τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Ουάσιγκτον, δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την κατάσταση ρευστότητας που επικρατεί στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας για πάνω από 1,5 μήνες. Κι αυτό γιατί οι συνέπειες της στην καθ όλα εύθραυστη ελληνική οικονομία είναι κάτι παραπάνω από ορατές.

Ουσιαστικά κανείς από τους στόχους του Μνημονίου δεν «δουλεύεται» αυτό το διάστημα, αφού δεν υπάρχει πολιτική ηγεσία για να αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία. Κι αυτό είναι που ανησυχεί περισσότερο απ όλα την τρόικα, η οποία εκτιμά ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ