2016-11-15 14:33:10
Φωτογραφία για Έχει αυξηθεί λόγω κρίσης η εγκληματικότητα: Οι «ρομά» πονοκέφαλος για τις Αρχές!
Πληθαίνουν οι επιθέσεις σε ανυποψίαστους πολίτες  και τα περισσότερα περιστατικά καταγράφονται απογευματινές ώρες! Όπως στην οδό Παναχαϊκού  την προηγούμενη εβδομάδα, τα Ψηλαλώνια, την  Αγυιά κλπ.

Όμως οι δράστες δεν επιτίθενται μόνο σε ηλικιωμένους ή ανθρώπους που τους βλέπουν πως είναι του χεριού τους, αλλά και σε φοιτητές. Στην οδό Κανακάρη, τα ξημερώματα της Κυριακής, δύο αγόρια και μια κοπέλα, φοιτητές επέστρεφαν στο διαμέρισμά τους, όταν είδαν μπροστά τους δύο άνδρες ρομά. Οι δύο ρομά τους επιτέθηκαν αδιαφορώντας για το αν… θα ξεσηκωνόταν όλη η περιοχή. Όμως δεν κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα αφού η κοπέλα έβαλε τις φωνές και οι δύο φοιτητές είχαν αποφασίσει.. να μην παραδώσουν τα όπλα!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις επίθεσης κυρίως ρομά σε βάρος ανυποψίαστων Πατρινών. Μάλιστα δεν διστάζουν να επιτεθούν ακόμη και σε γυναίκες που περπατούν στο δρόμο. Όπως πριν από μερικές εβδομάδες στην περιοχή της Αγίας Τριάδος. . Θυμίζουμε επίσης τις επιθέσεις σε βάρος δύο ηλικιωμένων στις οδούς Ερενστρώλε και Λόντου, αλλά και σε βάρος δύο φοιτητών στην οδό Κορίνθου και Γκότση.


Γενικώς τα τελευταία χρόνια της κρίσης, οι επιθέσεις από ρομά έχουν αυξηθεί. Και αποτελούν «πονοκέφαλο» για τους αστυνομικούς. Εκτιμάται ότι… αν όχι τα μισά, τουλάχιστον αρκετά από τα ημερήσια συμβάντα που καλείται να αντιμετωπίσει η τοπική ΕΛ.ΑΣ. αφορούν ρομά, τόσο Ελληνες υπηκόους όσο και Ρουμάνους ή Βούλγαρους.

Οι αιτίες του κακού

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το ένα τρίτο των Ρομά που ζουν στην Ευρώπη είναι άνεργοι και το 90% ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Πολλοί Ρομά εξακολουθούν να ζουν σε σκηνές, αλλά δεν είναι σίγουρο αν αυτός ο τρόπος ζωής είναι αποτέλεσμα επιλογής ή ανάγκης. Συνήγοροι υποστηρίζουν ότι οι Ρομά έχουν στερηθεί την ευκαιρία να εξασφαλίσουν κατοικία, μια θέση εργασίας καθώς και στοιχειώδη μόρφωση. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ανθρώπινων Δικαιωμάτων τόνισε ότι οι κυβερνήσεις οφείλουν να ενεργήσουν έτσι ώστε να πάρει τέλος αυτός ο κοινωνικός αποκλεισμός.

Ο αριθμός κυμαίνεται μεταξύ 10 και 12 εκατομμύρια στην Ευρώπη, αποτελώντας τη μεγαλύτερη αριθμητικά ευρωπαϊκή μειονότητα, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Οι περισσότεροι ζουν στη νότια και την ανατολική Ευρώπη, αν και πολλοί είναι διασκορπισμένοι σε όλη την ήπειρο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ