2016-11-16 14:50:28
Φωτογραφία για Αναβλήθηκε το ραντεβού Αριστοτέλους – Θεσμών
Βασιλική Αγγουρίδη - Virus.com

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά το ραντεβού που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα Τετάρτη, μεταξύ του Ανδρέα Ξανθού και της ομάδας των δανειστών, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής των Θεσμών για θέματα υγείας, G. Carone.

Το νέο ραντεβού δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί. Η “ατζέντα” της συζήτησης, ωστόσο, περιλαμβάνει λίγο-πολύ γνωστά θέματα: εξορθολογισμός δαπανών, πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου (νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ), μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του συστήματος, κ.λπ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κος Carone είχε ήδη επαφές με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για τη φαρμακευτική δαπάνη, οι οποίες θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα για την εκκαθάριση των δαπανών των παρόχων.

Η Αριστοτέλους έχει άλλωστε δεσμευτεί να καταθέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση μέτρων, που ήδη έχουν δρομολογηθεί και τα οποία διασφαλίζουν την τήρηση των δημοσιονομικών υποχρεώσεων της χώρας, χωρίς να παραλείπουν την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού. Βαρύνουσας σημασίας από αυτή την άποψη είναι η τήρηση της μνημονιακής δέσμευσης για μείωση του clawback κατά 30% το 2017 και 2018 και η επίτευξη αύξησης στη διείσδυση των γενοσήμων.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ