2016-11-17 11:43:51
Φωτογραφία για ΣΤΗΡΙΞΗ Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ
Δ. Κουτσούμπας: «Όχι» σε διχοτομική, συνομοσπονδιακή 

λύση στο Κυπριακό

Την στήριξή της προς τον κυπριακό λαό και στις προσπάθειες για την εξεύρεση μίας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σε δηλώσεις της μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο πρόεδρο, Ν. Αναστασιάδη. Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει μία λύση «που θα είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο χωρίς ρήτρες και δεσμεύσεις, που θα είναι άδικες για τα δικαιώματα της πλειοψηφίας και μπορεί να οδηγήσουν σε δυσκολίες στη λειτουργία του ομοσπονδιακού σχήματος και σε αδιέξοδο».

Την αντίθεση του ΚΚΕ «σε μία διχοτομική, συνομοσπονδιακή λύση στο κυπριακό ζήτημα, που δεν θα ενώνει, αλλά αντίθετα θα χωρίζει τον κυπριακό λαό» εξέφρασε από την πλευρά του ο γ.γ. της Π.Ε. του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.


Όπως γνωστοποίησε μετά το τετ α τετ, εξέφρασε στον κ. Αναστασιάδη επίσης «τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό πρόβλημα, για ένα ενιαίο κράτος, που σημαίνει ένα κράτος και όχι δύο κράτη, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων, χωρίς ξένες στρατιωτικές βάσεις, είτε βρετανικές ή άλλες, χωρίς εγγυητές και προστάτες, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, αυτό σημαίνει άλλωστε και ένα κράτος». «Και από αυτή τη σκοπιά εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό, στον δίκαιο, αλλά δύσκολο αγώνα που δίνει αυτή την περίοδο, έτσι ώστε τελικά να γίνει νοικοκύρης, πραγματικά, στον τόπο του», κατέληξε.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ