2016-11-17 19:48:17
Φωτογραφία για Ο Πύραρχος και διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολύγυρου και του νομού Χαλκιδικής, Εμμανουήλ Τσολάκης, μίλησε για όλα...
Ο Πύραρχος και διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολύγυρου και του νομού Χαλκιδικής, Εμμανουήλ Τσολάκης, μίλησε στον Σπορ Fm 94,6 και στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο, για -τις πληροφορίες περί εμπρησμού στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα: «Ολοκληρώθηκε η προανακριτική εργασία που έπρεπε να κάνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και από χθες ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα. Από εκεί και πέρα, οι Δικαστικές Αρχές θα αποφασίσουν για τον τρόπο που θα κινηθεί η διαδικασία. Κανονικά δεν θα έπρεπε να πω κάτι άλλο, αλλά από την αρχή ήταν ξεκάθαρο. Απλώς το πόρισμα του πραγματογνώμονα ήταν για να ενισχύσει και να επιβεβαιώσει αυτή την αίσθηση. Πρόκειται για εμπρησμό».

-τα επόμενα βήματα στην υπόθεση: «Θα αποφασίσει ο Εισαγγελέας. Ή θα την επιστρέψει στην Πυροσβεστική ή θα διατάξει κάτι άλλο. Δεν μπορώ να ξέρω. Συνήθως, μία απλή δικογραφία επιστρέφεται στην Πυροσβεστική για να βρεθεί ο άγνωστος δράσης. Όμως, με τις προεκτάσεις που υπάρχουν πάνω σε αυτό το ζήτημα, δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει. Είναι θέμα του Εισαγγελέα».


-τα αίτια του εμπρησμού: «Τα έχουμε πει από την πρώτη στιγμή. Υπήρχαν κάποια ντεκόρ στο μπαλκόνι και από εκεί μεταδόθηκε σε όλο το μπαλκόνι και στην πρόσοψη του κτιριακού συγκροτήματος, προκαλώντας μεγάλες ζημιές. Το σπίτι του κ. Μπίκα είναι γύρω στα 35 τ.μ. και έχουν καταστραφεί τα πάντα. Επίσης στο μισό κτιριακό συγκρότημα έχουν καταστραφεί όλες οι βεράντες και οι σκεπές. Θα μπορούσε, επίσης, η φωτιά να έχει εξαπλωθεί και να φτάσει στο δάσος, όπου υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες που μένουν μόνιμοι κάτοικοι. Θα μπορούσε να υπήρχε μία καταστροφή αν δεν είχαμε επέμβει έγκαιρα».

-την έρευνα και την αίσθηση που υπάρχει πως οι δράστες έφτασαν με ταχύπλοο: «Δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό. Θα μπορούσαν να φτάσουν από οπουδήποτε. Δεν βρέθηκαν στοιχεία, οι πόρτες ήταν κλειστές».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ