2016-11-18 00:52:09
Φωτογραφία για Εκδηλώσεις στα πλαίσια των 19 Ημερών Ακτιβισμού Κατα της Εκμετάλλευσης και Κακοποίησης των Παιδιών
Ο Διεθνής Ανθρωπιστικός και Ανεξάρτητος Οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center συμμετέχει στις 19 Ημέρες Ακτιβισμού κατά της Παιδικής Κακοποίησης προκειμένου μέσα από ποικίλες δράσεις να αναδείξει το γεγονός πως όλο και περισσότερα παιδιά πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης. Οι «19 Ημέρες» διοργανώνονται από τον Διεθνή Οργανισμό Women’s World Summit Foundation με τη συμμετοχή περισσότερων από 70 φορέων από χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής.

Ήδη έχουν λάβει χώρα ποικίλες ενημερωτικές δράσεις με εκπαιδευτικά εργαστήρια και εκδηλώσεις σε σχολεία της Κύπρου καθώς επίσης και εκστρατεία ενημέρωσης στα ΜΜΕ που στόχο της έχει να ενημερώσει το κοινό για το φαινόμενο αυτό, τον τρόπο χειρισμού, αλλά και πρόληψης. Η ενημερωτική εκστρατεία κορυφώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες, με πέντε μεγάλες εκδηλώσεις αφιερωμένες στα παιδιά:

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών κατά της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης και Κακοποίησης

Διεθνής Ημέρα του American International School of Cyprus -  Reaching Beyond Borders

Το American International School of Cyprus  σε συνεργασία με το “Hope For Children” CRC Policy Center διοργανώνουν τη Διεθνή Ημέρα Συνεργασίας, Δημιουργίας, Ένωσης και Κοινωνίας. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διάφορα βιωματικά εργαστήρια όπως επίσης και να συζητήσουν με Πρεσβευτές Κρατών για θέματα που αφορούν την κοινωνία μας.

Εκδήλωση Ενημέρωσης στο Χαλαρά Καφέ, στην Πλατεία της Φανερωμένης

Από τις 16.00 μέχρι τις 18.00 το απόγευμα στο Καφέ Χαλαρά στην πλατεία της Φανερωμένης, Live Link με το ράδιο DeeJay, όπου οι ψυχολόγοι του “Hope For Children” CRC Policy Center θα αναλύσουν το θέμα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των ακροατών αλλά και του κοινού που θα παρευρεθεί εκεί.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Το διαδικτυακό περιοδικό Skala Times και η νομικός Στέφανη Κωνσταντίνου, υπό την αιγίδα του Διεθνούς, Ανθρωπιστικού και Ανεξάρτητου Οργανισμού «Hope For Children» CRC Policy Center,

επίσημου εκπρόσωπου για την Κύπρο της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης, διοργανώνουν εκδήλωση με σκοπό την αφύπνιση και ενημέρωση του κόσμου για τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση των Παιδιών, με παιδικές δραστηριότητες τα πρωί στη κεντρική πλατεία Ερμού στην Λάρνακα και διάλεξη το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου Λάρνακας.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

Το “Hope For Children” CRC Policy Center σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φίλων Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» πραγματοποιούν διάφορες εκδηλώσεις την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, στην Πλατεία Φανερωμένης. Από τις 3:00 μέχρι τις 6:00 το απόγευμα θα τα παιδιά θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δημιουργικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια, να ακούσουν παραμύθια και μουσική, face painting, ενώ παράλληλα οι γονείς θα μπορούν να ενημερώνονται για τις δράσεις των Οργανισμών.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, και μέσα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος PEER: Participation, Experiences and Empowerment for Roma Youth, ο Οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center θα φιλοξενήσει ένα Εθνικό Συνέδριο στο οποίο θα συζητηθεί η συμμετοχή και η ένταξη των παιδιών Ρομά στην Κυπριακή κοινωνία, με θέμα Δίνουμε Φωνή σε Όλα τα Παιδιά. Η εκδήλωση που θα είναι ανοιχτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί στις 16.00 η ώρα το απόγευμα στο αμφιθέατρο της CYTA, κεντρικού χορηγού στην εκδήλωση αυτή, στη Δασούπολη.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ