2016-11-18 00:14:47
Φωτογραφία για Αναστολή επ’ αόριστον της δίκης της DePuy
Βασιλική Αγγουρίδη - Virus.com

Στις “καλένδες” παραπέμφθηκε η υπόθεση δωροδοκίας γιατρών του ΕΣΥ και υπερκοστολογησης ορθοπεδικού εξοπλισμού από την εταιρεία «DePuy» θυγατρική της «Johnson@Johnson».

Στην απόφαση επ’ αόριστον αναβολής της δίκης οδηγήθηκε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, λόγω μη έγκαιρης και νόμιμης κλήτευσης των αλλοδαπών κατηγορουμένων. Το δικαστήριο έκανε αποδεκτή τη σχετική ένσταση της υπέρασπισης, ενώ έκρινε απαράδεκτη τη συζήτηση ελλείψει κλητεύσεως των αλλοδαπών κατηγορουμένων, στους οποίους, παράλληλα, δεν είχε παραδοθεί εγκαίρως το σχετικό βούλευμα.

Το εν λόγω αποτέλεσμα έμοιαζε να είναι προδιαγεγραμμένο (εδώ), καθώς η υπόθεση πήγαινε από καθυστέρηση σε αναβολή, ενώ ακολούθησε και “στα βήματα” μια άλλης σημαντικής υπόθεσης διαφθοράς, αυτής της

Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί 24 άτομα, γιατροί, στελέχη της DePuy, αλλά και Έλληνες που βρίσκονταν πίσω απο τις off shore εταιρίες, μέσω των οποίων διακινούνταν το “μαύρο χρήμα”. Η επιχείρηση υπερκοστολογούσε τον εξοπλισμό και παράλληλα φέρεται να έδινε μίζες σε γιατρούς και άλλους υπαλλήλους νοσοκομείων.

Η υπερκοστολόγηση σε μηχανήματα που προμηθεύονταν σε 114 νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα άγγιζε και το 35%, .ενώ η ζημιά στο ελληνικό δημόσιο, κατά την περίοδο 2000 – 2006 υπερβαίνει τα 11,5 εκατ. ευρώ.

Πηγή: skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανακοίνωση ΠΑΣΙΠΑΑ ΠΕΔΥ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανακοίνωση ΠΑΣΙΠΑΑ ΠΕΔΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ