2016-11-18 12:45:00
Φωτογραφία για “Κύμα” λειτουργικής συρρίκνωσης στο ΕΣΥ
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Σε αναστολή ορισμένων λειτουργιών τους προχωρoύν το ένα νοσοκομείο μετά το άλλο, είτε λόγω ακραίας υποστελέχωσης είτε λόγω εξάντλησης των προϋπολογισμών τους.

Σύμφωνα με το βουλευτή Ν. Λάρισας και υπεύθυνο του Τομέα Υγείας της ΝΔας, Χρήστο Κέλλα, το «δρόμο» αυτό τράβηξε και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (ΠΓΝ) Λάρισας. Όπως καταγγέλλει, ειδικότερα, το νοσηλευτικό ίδρυμα αναβάλλει όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία του, εξαιτίας της έλλειψης αντιδραστηρίων και υλικών. Ο βουλευτής σημειώνει, ωστόσο, ότι το Τμήμα Αιμοδοσίας είχε διαθέσιμες πιστώσεις, αλλά… τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε άλλους κωδικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός αυτό έρχεται μόλις 15 ημέρες μετά από την αναστολή των προγραμματισμένων χειρουργείων στο ΓΝ Λαμίας, που αποφεύχθη την τελευταία στιγμή (εδώ).

«Το συμπέρασμα είναι δραματικό. Τα χειρουργεία στα Νοσοκομεία μας κλείνουν το ένα μετά το άλλο»σχολιάζει ο Χρ. Κέλλας.

«Πρόκειται για μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Δημόσιας Υγείας της χώρας και φέρει τις υπογραφές Τσίπρα, Ξανθού, Πολάκη. Η παραμονή στην εξουσία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πλέον, γίνεται επικίνδυνη για τη χώρα και τους πολίτες» καταλήγει ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της ΝΔας.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ