2016-11-22 06:49:13
Φωτογραφία για Το «μαχαίρι» φτάνει στην... Άμυνα
• Έρχονται περικοπές επιδομάτων σε ιπτάμενους, αλεξιπτωτιστές, βατραχανθρώπους

• Πρόκειται για την ύστατη προσπάθεια του υπουργείου να βρει ισοδύναμα στις απαιτήσεις των θεσμών και να αποφύγει το «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων

Περικοπές των επιδομάτων επικινδυνότητος «μόνο από όσους δεν τα δικαιούνται», όπως ελέχθη χαρακτηριστικώς, κλείσιμο στρατοπέδων εκεί όπου δεν χρειάζονται πλέον, δραστικές περικοπές των άσκοπων μεταθέσεων των μόνιμων στελεχών, καθώς και παροχή άλλου είδους βασικής εκπαιδεύσεως που θα γίνεται κατευθείαν στις μονάδες όπου θα υπηρετούν οι νέοι και όχι στα διάφορα Κέντρα Εκπαιδεύσεως, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, σε μια ύστατη και απεγνωσμένη προσπάθεια να βρεθούν οι πόροι για τις επιπλέον περικοπές που ζητούν οι επονομαζόμενοι «μνημονιακοί θεσμοί» από το ΥΠΕΘΑ. Ο υπουργός, μιλώντας στην εξειδικευμένη στρατιωτική ιστοσελίδα www.militaire.gr, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε μέτρα που είτε ήδη εφαρμόζονται εδώ και μερικούς μήνες είτε πρόκειται συντόμως να ξεκινήσουν.


Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: Άμεση εξοικονόμηση χρημάτων με περικοπές των επιδομάτων επικινδυνότητος «μόνο από όσους δεν τα δικαιούνται», όπως ελέχθη, και αφορά ιπτάμενους, βατραχανθρώπους, αλεξιπτωτιστές και άλλους, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν είναι σε ενεργές μονάδες της πρώτης γραμμής, αλλά λαμβάνουν τα επιδόματα αυτά. «Όσοι δεν πετούν, δεν βουτούν και δεν πηδούν», σημείωσε ο υπουργός, «θα δουν περικοπές». Δραστική περικοπή των άσκοπων μεταθέσεων και τη για μεγαλύτερο χρόνο παραμονή των στελεχών στην περιοχή όπου ήδη υπηρετούν, με αποτέλεσμα να εξοικονομείται έτσι ένα κονδύλι της τάξεως των 6 εκατ. ευρώ περίπου ετησίως, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει από τον Στρατό Ξηράς.

Κλείσιμο άχρηστων στρατοπέδων στο πλαίσιο της αναδιαρθρώσεως των Ενόπλων Δυνάμεων, που επίσης έχει ξεκινήσει. Διακλαδικότητα στη Διοικητική Μέριμνα, όπου θα γίνονται ενιαίες παραγγελίες για κοινά υλικά που χρησιμοποιούν και οι τρεις κλάδοι. Διακλαδικές συνεργασίες στα στρατιωτικά νοσοκομεία, κάτι που επίσης έχει ξεκινήσει «πιλοτικώς», π.χ. με τη Διακλαδική Μονάδα Καρδιοχειρουργικής, που εδρεύει στο 401ΓΣΝΑ, ενώ εξαγγέλθηκε πρόσφατα η Διακλαδική Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποιήσεως στο ΝΝΑ κ.λπ. Αλλαγή προσανατολισμού στη βασική εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων, κυρίως του Στρατού Ξηράς, με την ουσιαστική κατάργηση των υφισταμένων 16 Κέντρων Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Οπλιτών, όλων των Όπλων και Σωμάτων, και την κατάταξή τους κατευθείαν στις μονάδες όπου θα υπηρετήσουν τη θητεία τους, με όποια -σοβαρά- προβλήματα προκαλεί κάτι τέτοιο σε μια επιχειρησιακή μονάδα της πρώτης γραμμής. Δυνατότητα παρατάσεως της 9μηνης θητείας στον Στρατό Ξηράς κατά ένα τρίμηνο και μόνο σε εθελοντική βάση, για όσους στρατιώτες επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποια επιπλέον εκπαιδευτικά προγράμματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προαναγγελίες αυτές δεν συνοδεύονταν από συγκεκριμένες λεπτομέρειες και στοιχεία, οπότε αναμένουμε όλοι τις αναλυτικές παρουσιάσεις από το ΥΠΕΘΑ.

(ΕΠΕΝΔΥΣΗ 19/11/2016 – ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ - [email protected])

ΠΗΓΗ: http://staratalogia.blogspot.gr/2016/11/blog-post_71.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ