2016-11-22 13:33:15
Φωτογραφία για Συναυλία μουσικής δωματίου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης - Είσοδος ελεύθερη
Την ερχόμενη Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί συναυλία Μουσικής Δωματίου με τους Γιώργο Πετρόπουλο, βιολί και Μαριλένα Λιακοπούλου, πιάνο.

Οι διακεκριμένοι καλλιτέχνες, θα ερμηνεύσουν έργα Brahms, Debussy και Mozart. Η συναυλία αφιερώνεται στη μνήμη του Κοσμά Γαλιλαία, μουσικού, καθηγητή και Διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Η συναυλία θα λάβει χώρα στις 21:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Κ.Ω.Θ. «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μαριλένα Λιακοπούλου, πιάνο

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε πιάνο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξεις Ν. Λουκίδου και Ι. Σημηριώτη). Μετά την αποφοίτηση της, συνέχισε τις σπουδές της δίπλα στους Ντόρα Μπακοπούλου (Αθήνα) και Bernard Ringeissen (Παρίσι). Ήδη από τα χρόνια των σπουδών της η Μαριλένα Λιακοπούλου στράφηκε με ζωηρό ενδιαφέρον στα έργα μουσικής δωματίου. Παρόλο που συχνά εμφανίζεται σε σόλο ρεσιτάλ και ως σολίστ με ορχήστρες, ακολουθεί μια πλούσια καριέρα στο χώρο της μουσικής δωματίου, συμπράττοντας με εξέχοντες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Το ρεπερτόριο της καλύπτει μια ευρεία γκάμα έργων για σόλο πιάνο, κονσέρτων και έργων μουσικής δωματίου από το Μπαρόκ μέχρι τις τελευταίες ελληνικές και διεθνείς δημιουργίες.


Είναι μέλος του Τρίο Θεσσαλονίκης, κατέχει τη θέση της Α΄ κορυφαίας στο πιάνο στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και παίζει την βάρβιτο στο συγκρότημα αρχαίας ελληνικής μουσικής «Ορφεία Αρμονία». Παράλληλα με τη μουσική σταδιοδρομία της, η Μ.Λιακοπούλου ακολούθησε νομικές σπουδές, με μεταπτυχιακό στο Δίκαιο της Τέχνης

Γιώργος Πετρόπουλος, βιολί

Ο Γιώργος Πετρόπουλος γεννήθηκε στην Κορυτσά το 1968. Άρχισε μαθήματα βιολιού σε ηλικία πέντε ετών. Σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο της Κορυτσάς, από όπου αποφοίτησε το 1986. Συνέχισε ανώτατες σπουδές βιολιού στο Ανώτατο Ινστιτούτο (Ακαδημία) Καλών Τεχνών των Τιράνων, από όπου πήρε το δίπλωμά του το 1990 με άριστα παμψηφεί. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του υπήρξε μέλος της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου της Ακαδημίας, πραγματοποιώντας πολλές συναυλίες.

Το 1991 έρχεται στην Ελλάδα και γίνεται αμέσως μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Από το 1993 γίνεται επίσης μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, κατέχοντας μάλιστα, από τον Απρίλιο του 1997, τη θέση του Α΄ Κορυφαίου στο βιολί, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2000 γίνεται πλέον μόνιμο μέλος στην Ορχήστρα.

Ο Γιώργος Πετρόπουλος διδάσκει βιολί στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ