2016-11-22 21:59:15
Φωτογραφία για Σχολείο Προστασίας Δημοσιογράφων σε Περιοχές Συγκρούσεων
 Μια σημαντική πρωτοβουλία της Ελλάδας για την αύξηση της προστασίας των δημοσιογράφων στις εμπόλεμες ζώνες, αποτελεί το «Σχολείο Προστασίας Δημοσιογράφων σε Περιοχές Συγκρούσεων», που διοργάνωσε το ΓΕΕΘΑ μετά από αίτημα του ΟΗΕ.

Το σχολείο αυτό πραγματοποιήθηκε από 14 έως 18 Νοεμβρίου 2016, στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ), στο Κιλκίς και είχε την ευκαιρία να το παρακολουθήσει η δημοσιογράφος του Onalert.gr Ιωάννα Ηλιάδη.

Οι συμμετέχοντες που ήταν 21 Νιγηριανοί, 13 Έλληνες και 2 Κινέζοι, κυρίως δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι Τύπου των Ενόπλων Δυνάμεων αυτών των χωρών, είχαν την ευκαιρία να λάβουν βασικές ακαδημαϊκές και νομικές γνώσεις, καθώς και πρακτική εκπαίδευση στην αυτοάμυνα (krav maga), τις πρώτες βοήθειες, και στην αντιμετώπιση εκρηκτικών μηχανισμών.

Τέλος ενημερώθηκαν για τους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σε περιοχές συγκρούσεων, τρόπους συμπεριφοράς και αντιμετώπισης δύσκολων ή επικίνδυνων καταστάσεων καθώς για τους κινδύνους μιας ενδεχόμενης κατάστασης ομηρίας.


Πρόκειται ουσιαστικά για πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα επεκταθεί στους επόμενους μήνες και αναμένεται να επαναληφθεί βελτιωμένο.

Ανάμεσα στους διαλέκτες ήταν ο επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ Νίκος Παναγιώτου, ο Εμπειρογνώμονας των Ηνωμένων Εθνών Andrea Chmieliński Bigazzi, η Ιταλίδα δημοσιογράφος και πολεμική ανταποκρίτρια Sonia Mancini και ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ Αχιλλέας Μπασιούκας που εξειδικεύεται σε θέματα ομηρίας και απαγωγών.

Το ΠΚΕΕΥΕ είναι ένα Ελληνικό κέντρο Εκπαίδευσης με πιστοποίηση από το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ, με αποστολή την παροχή ακαδημαϊκής και πρακτικής εκπαίδευσης πεδίου, σε εθνικό και πολυεθνικό επίπεδο. Στα 18 χρόνια λειτουργίας του, έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 3400 Έλληνες και αλλοδαπούς στρατιωτικούς και ιδιώτες πληρώντας πάντα τα διεθνώς αναγνωρισμένα επίπεδα εκπαίδευσης όπως αυτά καθορίζονται από τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τον ΟΑΣΕ.

Με την παρεχόμενη εκπαίδευση επιτυγχάνεται η αναβάθμιση του επιπέδου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, η παροχή πιστοποιημένης γνώσης σε ιδιώτες και στρατιωτικούς ενώ παράλληλα ενισχύoνται οι σχέσεις κατανόησης, φιλίας και συνεργασίας με χώρες από ολόκληρο τον πλανήτη.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ