2012-05-18 19:57:54
Φωτογραφία για Την Δευτέρα (21/5) ο πρώτος τελικός του μπάσκετ
Όπως ανακοίνωσε μέσω των δηλώσεών του ο Παναγιώτης Μπιτσαξής, ο πρώτος μεγάλος τελικός ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό θα γίνει την Δευτέρα (21/5). Νωρίτερα είχαν αποχωρήσει οι εκπρόσωποι των ομάδων!

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής (18/5) και ενώ η σύσκεψη στα γραφεία της γενικής γραμματείας Αθλητισμού μετρούσε ήδη 3,5 ώρες, ο Παναγιώτης Μπιτσαξής ανακοίνωσε ότι ο αγώνας θα γίνει τη Δευτέρα (21/5).

Στα γραφεία της γενικής γραμματείας Αθλητισμού, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7.30μ.μ. το απόγευμα της Παρασκευής, η σύσκεψη με τον Παναγιώτη Μπιτσαξή να ανακοινώνει ότι οι τελικοί θα ξεκινήσουν την Δευτέρα (21/5).

Όπως δόθηκε στη δημοσιότητα, οι αγώνες αποφασίστηκαν να ξεκινήσουν Δευτέρα και όχι Κυριακή προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί και το ποδοσφαιρικό ντέρμπι. Έτσι, λοιπόν, οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 21 Μαϊου και θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιουνίου, εφόσον χρειαστεί πέμπτος αγώνας. Επίσης, άλλαξε και η ώρα διεξαγωγής των αγώνων με κοινή ώρα έναρξης όλων των παιχνιδιών στις 7 το απόγευμα. 


Αναλυτικά, οι ημερομηνίες των αγώνων:

21/5 ΣΕΦ (7μ.μ.) Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

24/5 ΟΑΚΑ (7μ.μ.) Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

27/5 ΣΕΦ (7μ.μ.) Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

30/5 ΟΑΚΑ (7μ.μ.) Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

2/6 ΣΕΦ (7μ.μ.) Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

"Αποφασίσαμε η σειρά των τελικών να ξεκινήσει τη Δευτέρα και να ολοκληρωθεί στις 2 Ιουνίου", τόνισε ο Παναγιώτης Μπιτσαξής και συνέχισε: 

"Αύριο αναμένεται να βγει και το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας για τη διασφάλιση του αγώνα. Όποιος νομίζει ότι η Ελλάδα και το ελληνικό μπάσκετ είναι ακυβέρνητο καράβι, κάνει λάθος. 

Κανένας αγώνας δεν πρόκειται να ξεκινήσει, να διεξαχθεί, αν η κάθε ομάδα δεν έχει εγγυηθεί για την τήρηση του σχεδίου. Ο ΕΣΑΚΕ δεσμεύτηκε ότι οι κανονισμοί θα εφαρμοστούν στην ολότητά τους, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων διακοπής αγώνων μη ομαλής διεξαγωγής, εκκένωσης κι ό,τι άλλο προβλέπεται. 

Η Γ.Γ.Α. με τη σύμφωνη γνώμη της Αστυνομίας επιφυλάσσεται να πάρει αποφάσεις για κάθε πρόσθετο μέτρο και για τη διακοπή της διεξαγωγής της σειράς. Αυτές οι αποφάσεις λήφθηκαν, μ' αυτές θα πορευτούμε. Είναι ομόφωνες. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και θα γίνουν κανονικά, με φιλάθλους".

Αποχώρησαν οι ομάδες

 Μετά από περίπου δύο ώρες συζητήσεων, εντάσεων, ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων, αποφασίστηκε να αποχωρήσουν από τη σύσκεψη οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Κι αυτό γιατί, η συζήτηση είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Μετά τις 6.30 το απόγευμα, η σύσκεψη συνεχίστηκε στα γραφεία της γενικής γραμματείας Αθλητισμού παρουσία των ανθρώπων του ΕΣΑΚΕ, της ΕΟΚ και της Αστυνομίας. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, η απόφαση θα ανακοινωθεί στις ομάδες το πρωί του Σαββάτου!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύσκεψη ξεκίνησε λίγο μετά τις 4.30μ.μ. της Παρασκευής, με τους Θανάση Γιαννακόπουλο, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, Μάνο Παπαδόπουλο και Μιχάλη Γεωργαντή να εκπροσωπούν τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε με τον κ. Γιώργο Σκινδήλια και τον Χρήστο Σταυρόπουλο.

Ο κ. Γιώργος Σκινδήλιας φεύγοντας από τα γραφεία της γενικής γραμματείας Αθλητισμού τόνισε: "Στη σύσκεψη που έγινε με τους αρμόδιους φορείς ή θέση του Ολυμπιακού ήταν να γίνουν οι αγώνες με τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να γίνουν παρουσία φιλάθλων. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ήττα του μπάσκετ και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να σταματήσει κάτι που αρέσει στον κόσμο.

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας μας ζήτησε να φύγουμε, θα μείνει με την αστυνομία, την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ και θα μας ανακοινώσει αύριο την απόφασή του, κάτι το οποίο θεωρούμε απαράδεκτο. Μας έκανε εντύπωση που μας είπε να αποχωρήσουμε, αλλά δυστυχώς έπρεπε να το κάνουμε για να αποφασίσουν".

Θανάσης Γιαννακόπουλος: "Η Αστυνομία να αναλάβει τις ευθύνες της"

 

Μετά τη διακοπή της σύσκεψης για να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος καταδίκασε την επίθεση στο πούλμαν του Παναθηναϊκού και εξαπέλυσε μύδρους κατά του κ. Μπιτσαξή.

"Θέλω να σας ευχαριστήσω για την καλοσύνη σας να με ακούσετε. Θα ήθελα να σας παραθέσω τις απόψεις μου για την σύσκεψη που έγινε. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι από τα βάθη της καρδιάς μου, χωρίς καμία σκοπιμότητα και χωρίς να έχω διάθεση να βοηθήσω τον παναθηναϊκό τα παρακάτω:

Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που έγιναν χθες. Προκαλεί πραγματικά εντύπωση πως γίνεται αυτό στο πούλμαν τον Παναθηναϊκού. Τα ίδια είχαν γίνει και πριν από δέκα χρόνια. Πιάσανε τον δράση, η υπόθεση έπαιρνε συνεχόμενες αναβολές και δεν έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα ποινή.

Πρέπει να γίνουν τα επόμενα παιχνίδια. Να σκεφτούμε όλοι το άθλημα. Πρέπει όλοι να το βοηθάμε. Έκαναν τόσο πράγματα στο ευρωπαϊκά ματς και οι δύο ομάδες.

Μόλις τελείωσε ο ημιτελικός, εφόσον παρέμεινε μια ελληνική ομάδα είπαμε ότι πρέπει να την συγχαρούμε. Έτσι κάναμε. Είπαμε καλή επιτυχία. Αυτή ήταν η δική μου χειρονομία και θέλω να τη βαθμολογήσετε.

Ήρθαμε εδώ αφού έγιναν αυτά τα αίσχη. Ο Παναθηναϊκός έχει παράπονα. Δεν πρέπει να πω παραπάνω. Κινδυνεύει το πούλμαν της ομάδας ενώ μπροστά μας και πίσω μας ήταν λεωφορείο της αστυνομίας. Δεν γίνεται να μην μπορούμε να βρουν τι συμβαίνει και ενώ δεν προστάτεψαν την ομάδα. Δικαιολογημένα ή όχι θα το κρίνετε εσείς. Θα πρέπει η αστυνομία να αναλαμβάνει τις ευθύνες της.

Πληρώνουμε κάθε χρόνο 10% για την αστυνομία και κάθεται η πολιτεία και ρίχνει τις ευθύνες στα σωματεία. Να έχω εγώ δηλαδή ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν μέσα στο γήπεδο. Πώς να ελέγξω 20.000 κόσμο.

Ότι θέλει ο Ολυμπιακός ας γίνει. Θα πρέπει να μου διασφαλίσουν όμως ότι δεν θα έχω καμία ευθύνη. Δεν μπορεί να έχω αστική και ποινική ευθύνη. Δεν γίνεται να μου λέει ο αθλητικός δικαστής ότι έχεις ευθύνη και να τιμωρηθεί η ομάδα με 10 ή 20 αγωνιστικές.

Ασπάζομαι τον κανονισμό, αλλά εγώ μπορεί να ευθύνομαι για μια κροτίδα που θα πετάξει κάποιος; Δεν μπορεί να είμαστε υπεύθυνοι μόνο εμείς. Εγώ τους είπα: Πάρτε απόφαση μόνοι σας αρκεί να μην έχω ευθύνη".

Αναφορικά με το αν υπήρξε κάποια απόφαση, ο κ. Γιαννακόπουλος επισήμανε: "Δεν καταλήξαμε. Ο καθένας είπε τις απόψεις του. Δεν μπορώ να το δεχθώ με τίποτα. Δεν μπορώ άλλο. Έχω δώσει τη μισή ζωή μου. Από πλούσιος έχω γίνει φτωχός για το άθλημα. Δεν υπάρχει ισοτιμία και ισονομία για τον Παναθηναϊκό. Δεν θέλω τίποτα από καθένα".

Για το ενδεχόμενο να γίνει το παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών ή με την παρουσία παιδιών:

"Τέτοια πρόταση δεν έγινε. Εγώ λέω τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη. Μας έβγαλε έξω για να πάρει απόφαση. Δεν πρέπει να μας ακούσει πως πρέπει να γίνουν τα ματς; Δεν είναι δυνατόν μόνο να πληρώνουμε και οι άλλοι να παίρνουν απόφαση. Να μας λένε ότι έχεις και ποινική ευθύνη, με την περιουσία σου. Για όλους τους προέδρους το λέω αυτό. Αδυνατώ να καταλάβω πως βγάζουν τέτοιους νόμους".

Για το αν η αστυνομία ανέλαβε ευθύνη για τα όσα έγιναν χθες: "3.000 αστυνομικοί ήταν στο ματς του ποδοσφαίρου. 300 άτομα τα έκαναν άνω κάτω και έκαψαν το γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε".

Σε ερώτηση για το αν θα γίνουν, τελικά, τα παιχνίδια: "Δεν θα ήθελα ποτέ να μην γίνουν. Είναι για το γενικό καλό. Θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να προωθήσουμε το άθλημα".

Παπανικολόπουλος: "Θέλαμε εγγυήσεις"

 

Στη σύσκεψη έδωσε το παρών και ο Νίκος Παπανικολόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε τον ΠΣΑΚ και μετά το τέλος της, προχώρησε στην εξής δήλωση "Ο ΠΣΑΚ προσήλθε στο διάλογο με μοναδικό μέλημα του τη διασφάλιση της ακεραιότητας των καλαθοσφαιριστών κατά την έλευση τους, την παρουσία τους και την αποχώρησή τους από το γήπεδο. Αυτό κάναμε και θέλαμε τις απαραίτητες εγγυήσεις από την Αστυνομία".

πηγή: sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
VIDEO: X Games 2012
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
VIDEO: X Games 2012
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ