2016-11-23 23:59:16
Φωτογραφία για Στο ελληνικό ποδόσφαιρο βασιλεύει η σαπίλα και το παρασκήνιο
Άστραψε και βρόντηξε ο Γιάννης Αμανατίδης με συνέντευξή του στο Kicker για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο παλαίμαχος διεθνής επιθετικός και πρώην προπονητής του Ηρακλή έκανε λόγο για έναν φαύλο κύκλο που κάποιοι δεν είναι πρόθυμοι να τον κλείσουν και επισήμανε πως δεν φανταζόταν ότι θα υπάρχει τόσο μεγάλη σκιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αρχικά ο Αμανατίδης τόνισε: «Δύο εβδομάδες αρκούν για να έχεις μια καλή εμπειρία από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες που υπήρχαν δεν μπορεί κανένας να δουλέψει σωστά. Ετσι όπως ήταν τα πράγματα ήταν ξεκάθαρο ότι θα έφευγα σε δυο εβδομάδες και έτσι προτίμησα να αποχωρήσω. Δεν φανταζόμουν ότι υπάρχει τόσο μεγάλη σκιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τώρα το κατάλαβα και αυτό που έζησα έχει ξεπεράσει τα όσα πίστευα». Συνεχίζοντας ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής συμπλήρωσε: «Είμαι ένας φανατικός του ποδοσφαίρου και με πονάει που το ποδόσφαιρο της χώρας μου είναι σε τραγική κατάσταση
. Τα ΜΜΕ, οι ιδιοκτήτες των ομάδων οδηγούν το ποδόσφαιρο στον γκρεμό και μου βγαίνει ένας θυμός. Για αυτό πολλοί σύλλογοι έγιναν παιχνιδάκια στα χέρια τους. Οι ιδιοκτήτες στην αρχή προσπαθούν να βάλουν χρήματα, στη συνέχεια βλέπουν ότι δεν μπορούν να βγάλουν κέρδος και απογοητεύονται. Ετσι χάνουν το ενδιαφέρον τους και αν δεν λυθεί αυτό στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα βασιλεύει η σαπίλα και το παρασκήνιο». Ο πρώην προπονητής του Ηρακλή αναφέρθηκε και στον «γηραιό» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στον Ηρακλή ο Παπαθανασάκης έχει σταματήσει εδώ και αρκετό καιρό να βάζει χρήματα. Όπως είναι φυσικό στον σύλλογο, στους υπάλληλους αλλά και στους συνεργάτες της ομάδας υπάρχει μια φοβία και μια ανασφάλεια. Υπάρχει ο Καγιούλης που είναι μάνατζερ και προσπαθεί να βάλει χρήματα, για να ισορροπήσει την κατάσταση αλλά με αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο. Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι οι ποδοσφαιριστές φροντίζουν να ασχολούνται με το μέλλον τους παρά για την ομάδα και αυτό δεν βοηθάει τον Ηρακλή και τα αποτελέσματά του». Καταλήγοντας ο Γιάννης Αμανατίδης είπε: «Για να σωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να σπάσει ο φαύλος κύκλος. Ολα να ξεκινήσουν από την αρχή και να παρθούν ριζοσπαστικές αποφάσεις. Όπως φαίνεται όμως κανένας δεν είναι πρόθυμος να μπει σε αυτή την διαδικασία».
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ