2016-11-24 22:36:03
Φωτογραφία για Ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία στην Ιταλία
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε σαν ΠΑΟΚ στη Φλωρεντία και πήρε τεράστια νίκη με 2-3 επί της Φιορεντίνα, που τον κρατάει ζωντανό στην υπόθεση πρόκριση στους 32 του Europa League. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 0-2, ισοφαρίστηκε, αλλά ήταν ο Γκάρι Ροντρίγκες που φυλούσε το καλύτερο για το τέλος και με γκολάρα στο 93′ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Το παιχνίδι είχε έναν τρελό ρυθμό από το ξεκίνημά του, κάτι που ίσως προκάλεσε και το γρήγορο γκολ που ήρθε μόλις στο 5ο λεπτό από τον ΠΑΟΚ. Μετά από σουτ του Τζάλμα έξω από την περιοχή και ασθενή απόκρουση του Λετσερίνι, ο Σάχοφ βρέθηκε σε επίκαιρη θέση και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-1 για τον Δικέφαλο που αιφνιδίασε πλήρως του γηπεδούχους.

Στη συνέχεια, η Φιορεντίνα αντέδρασε και πήρε τα ηνία του αγώνα και την κατοχή της μπάλας. Μάλιστα, κατάφερε να σημαδέψει δυο φορές το δοκάρι του Μπρκιτς μέσα σε τρία λεπτά (19′ – 23′), με σουτ των Μπερναντέσκι και Κριστόφορο (στο σουτ του δεύτερου, η μπάλα φάνηκε να περνάει τη γραμμή)
. Σε μία από τις εξαιρετικές αντεπιθέσεις που επιχείρησε ο ΠΑΟΚ, στο 26′, ο Ροντρίγκες βρήκε με σέντρα τον Τζάλμα μέσα στην περιοχή, και ο τελευταίος με σουτ στην κίνηση έκανε το 0-2. Λίγα λεπτά μετά τη δεύτερη "ψυχρολουσία", οι Ιταλοί μετάφεραν και πάλι το παιχνίδι μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και τελικά κατάφεραν να μειώσουν το σκορ με σουτ του Μπερναντέσκι στο 33′, έξω από τη μεγάλη περιοχή. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε άσχημα για τους φιλοξενούμενους καθώς στο 50′ ο Κρέσπο έχασε τον Μπαμπακάρ και ο τελευταίος με πλασέ ισοφάρισε σε 2-2 για την Φιορεντίνα. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ανακτίσει το προβάδισμα 7 λεπτά αργότερα, όταν μετά από το γύρισμα του Τζάλμα, ο Ροντρίγκες, μόνος απέναντι στην εστία, κατάφερε να στείλει την μπάλα σε αμυντικό που ήταν πάνω στη γραμμή. Ο ρυθμός του αγώνα στο τελευταίο ημίωρο έπεσε, παρόλα αυτά ο Δικέφαλος έψαχνε το γκολ που θα του δώσει τη νίκη χάνοντας ευκαιρίες με τον Τιάμ στο 76′ και τον Πέλκα στο 80′. Προς αυτή την κατέυθυνση ήταν και η τρίτη αλλαγή του Ίβιτς που πέρασε τον Μυστακίδη αντί του Σάχοφ στο 82’. Ο ΠΑΟΚ πίεσε τον αντίπαλο του και τελικά δικαιώθηκε στο 93′ με γκολάρα του Ροντρίγκες που έγραψε το τελικό 2-3!
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ