2016-11-24 22:49:42
Φωτογραφία για Ναυάγησε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ
Πραγματοποιώντας ανεξήγητα άσχημη εμφάνιση, κυρίως στον επιθετικό τομέα, ο Ολυμπιακός γνώρισε την εντός έδρας ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβιβ με 73-80 και πέταξε στα… σκουπίδια το σπουδαίο διπλό της περασμένης εβδομάδας επί του Παναθηναϊκού. Ο πρωταθλητής Ελλάδας πλήρωσε το απίστευτα κακό ποσοστό του από την περιφέρεια (6/33 ) και παρά την κατάθεση ψυχής στο τελευταίο δεκάλεπτο, δυστυχώς, όπως και στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, ήταν αργά. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι με δύο γρήγορα καλάθια του Πρίντεζη, όμως στην συνέχεια υπήρξε μια αδικαιολόγητη νευρικότητα, που επέτρεψε στους Ισραηλινούς να προηγηθούν με 5-12 στο 4’. Ο… βομβαρδισμός από την περιφέρεια συνεχίστηκε, με την Μακάμπι να φτάνει μέχρι και το +10 (7-17), μέχρι να σπάσει, επιτέλους, το ρόδι ο Σπανούλης, που με γκολ – φάουλ μείωσε σε 9-17.

Ένα ακόμα τρίποντο από πλευράς Μακάμπι έφερε το σκορ στο 9-20, όμως ο Ολυμπιακός με ένα σερί 7-0 έφερε την διαφορά στους 4 πόντους (16-20), με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με την Μακάμπι μπροστά με 20-24
. Με αρκετά προβλήματα, κυρίως επιθετικά, για τον Ολυμπιακό, ξεκίνησε και το δεύτερο δεκάλεπτο, δίνοντας την δυνατότητα στην Μακάμπι να διατηρεί μια διαφορά έξι πόντων (26-32) στο 14’.  Ένα τρίποντο του Παπαπέτρου έφερε το 29-32 όμως η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση για το 29-35. Μάλιστα, η Μακάμπι ανέβασε εκ νέου την διαφορά στους οκτώ πόντους (34-42), 2.34 πριν το φινάλε του ημιχρόνου, το οποίο και ολοκληρώθηκε με του Ισραηλινούς μπροστά με 7 πόντους, 37-44. Ακόμα χειρότερα ξεκίνησε και η τρίτη περίοδος, με την Μακάμπι να καρφώνει ανελέητα στο «ερυθρόλευκο» καλάθι, η διαφορά να φεύγει και πάλι στους 11 πόντους (37-48) και τον Σφαιρόπουλο να καλεί σε τάιμ άουτ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Ένα τρίποντο του Μάντζαρη έριξε την διαφορά στους 11 (40-51), όμως τρία συνεχόμενα καλάθια από πλευράς Μακάμπι έφεραν και πάλι την διαφορά στους 17 πόντους (40-57), με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 49-65 για την φιλοξενούμενη ομάδα. Πλέον το έργο του Ολυμπιακού ήταν κάτι παραπάνω από δύσκολο, καθώς με ένα τόσο άσχημο επιθετικό παιχνίδι, ήταν αδύνατο να μαζευτεί μια διαφορά 16 πόντων μέσα σε μόλις 10 λεπτά.  Όπως και έγινε. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου πάλεψαν φιλότιμα, παρά την συνεχιζόμενη αστοχία τους, όμως ο χρόνος έτρεχε ενάντια τους, με το τελικό 73-80 να δίνει στην Μακάμπι μια τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο κ. Τσακαλώτος «ομολογεί» ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο κ. Τσακαλώτος «ομολογεί» ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ