2016-11-25 10:52:07
Φωτογραφία για «Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε. ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»
«Η καταγγελία της συμφωνίας για το προσφυγικό ή η διακοπή των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν για την Άγκυρα μεγάλο μειονέκτημα και αυτό το γνωρίζει η τουρκική ηγεσία» δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απαντώντας στις χτεσινοβραδινές απειλές του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε χθες ότι η διακοπή διαπραγματεύσεων για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν περισσότερο επιζήμια για τη Γηραιά Ήπειρο παρά για την Άγκυρα, ενώ προειδοποίησε την Ε.Ε. για «πλημμύρα» μεταναστών. «Είμαστε ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη. Αν οι πρόσφυγες διασχίσουν τα σύνορα μας, θα πλημμυρίσουν και θα κατακλύσουν την Ευρώπη και η Τουρκία αποτρέπει αυτό να συμβεί», τόνισε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σχολιάζοντας τις παραπάνω δηλώσεις, ο επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισήμανε στην Oldenburger Nordwest-Zeitung της Παρασκευής ότι «η συμφωνία για το προσφυγικό είναι και προς όφελος της Τουρκίας».

«Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας εξαρτάται κυρίως από τις καλές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ