2016-11-25 12:35:26
Φωτογραφία για ΜΗΝΥΜΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ
«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζει παιχνίδια εις βάρος των πολιτών μας» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, από τη Φιλλύρα της Ροδόπης, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα αγωνιστεί «για να μην επιστρέψουμε σε λογικές που διχάζουν».

«Είμαστε όλοι Έλληνες πολίτες με ίδια δικαιώματα, ίσοι απέναντι στο νόμο, ανεξάρτητα από τα πιστεύω μας» επισήμανε ο Πρωθυπουργός, στηλιτεύοντας τη συμπεριφορά όσων «χαίρονται να μιλούν με κηρύγματα μίσους, να χωρίζουν τους πολίτες σε μειονότητες και πλειονότητες και να μιλούν για τις διαφορές ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους, σε ξένους και γηγενείς».

Ακόμη, ανέφερε ότι «υπάρχουν πολλοί πολιτικοί που κομπάζουν ότι με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και στον κόσμο οι προοδευτικές ιδέες ηττώνται». «Εμείς», συμπλήρωσε, «είμαστε εδώ για να θυμίζουμε ότι αξίες, όπως η αλληλεγγύη, ο αλληλοσεβασμός, η ειρηνική συμβίωση δεν μπορούν να ηττηθούν ποτέ». 


Υπογράμμισε παράλληλα ότι οι πολίτες της Θράκης πρέπει να είναι ασφαλείς και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους πολίτες των υπόλοιπων περιοχών.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η περιοχή είναι από τις πιο φτωχές της Ευρώπης και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει σκληρή δουλειά ώστε να αλλάξει αυτή η αρνητική πρωτιά. «Πρέπει να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό, να δώσουμε κίνητρα για την παραγωγή, για την κτηνοτροφία, για να μπορέσει η ανάπτυξη που έρχεται το 2017 να εξειδικευτεί εκεί που η χώρα έχει μεγαλύτερη ανάγκη», είπε.

Τέλος, υποσχέθηκε ότι όχι μόνο «θα διανύουμε πιο συχνά την απόσταση που χωρίζει το τα Φιλλύρα από την Αθήνα, αλλά θα αγωνιστούμε για να μικρύνουμε την απόσταση». 

Σημειώνεται ότι η Φιλλύρα Ροδόπης, είναι έδρα του Δήμου Αρριανών, που αριθμεί 57 χωριά, κυρίως ορεινά, με μουσουλμανικό πληθυσμό.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ