2016-11-25 12:24:49
Φωτογραφία για ΣΟΚ: Ο Ερντογάν απειλεί ευθέως την Ευρώπη με πόλεμο
Ενα 24ωρο μετά την απειλή του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπ. Γιλντιρίμ και ο πρόεδρος Τ. Ερντογάν απειλεί να ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες Οπως μετέδωσε το Reuters, ο «Σουλτάνος» κάλεσε την ΕΕ να μην προχωρήσει σε άλλες κινήσεις, με αφορμή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ψηφίσει υπέρ του παγώματος των ενταξιακών συνομιλιών με την Αγκυρα λόγω του τρόπου αντίδρασης της τουρκικής κυβέρνησης στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

«Ακούστε καλά. Εάν προχωρήσετε περαιτέρω, αυτά τα σύνορα θα ανοίξουν, βάλτε το καλά στο κεφάλι σας», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.

Χθες ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ προειδοποίησε τα κράτη-μέλη της Ένωσης ότι χωρίς την βοήθεια της Άγκυρας η Ευρώπη μπορεί να «πλημμυρίσει» με κύματα μεταναστών, σημειώνοντας πως η διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ πιο επιβλαβής για την Γηραιά Ήπειρο από ό,τι στην Τουρκία.

«Η συμφωνία για το προσφυγικό είναι και προς όφελος της Τουρκίας. Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας εξαρτάται κυρίως από τις καλές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση», ανέφερε νωρίτερα, από τη δική του πλευρά, ο επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Που το πάει ο Ερντογάν μετά την απειλή για προσάρτηση των Κατεχομένων

Δένδιας στον realfm για προκλήσεις Ερντογάν: Είναι κάτι που δεν μπορούμε να περάσουμε στα ψιλά
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ