2016-11-25 15:44:09
Φωτογραφία για ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΣΟΥΝ ΑΛΛΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ
Mαξίμου: Ρωτήστε τον Μητσοτάκη αν θέλει εκλογές

Αλλαγή κυβέρνηση άμεσα ζητεί η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας ότι δεν είναι σίγουρη ότι έρχεται τέταρτο μνημόνιο καθώς όπως εκτίμησε «είναι χειρότερα τα πράγματα, θα μας διώξουν». Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ''Βήμα FM'' κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το μόνο που έχει προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις είναι ό,τι ξεκίνησε επί Ν.Δ., δεν έχει δώσει λύση στα ''κόκκινα δάνεια'' και κατά συνέπεια «δεν έχει μπορέσει να προχωρήσει σε λύση του θέματος των τραπεζών και έχει αφήσει και δύο από τις 4 συστημικές τράπεζες, χωρίς ηγεσία επί έξι μήνες». «Δεν γίνονται αυτά και να περιμένεις ότι θα υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα, δεν μπορεί με αυτή τη φορολογία να προχωρήσει και να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη» πρόσθεσε.

Για το τέταρτο μνημόνιο τόνισε ότι: «Δεν είμαι καθόλου βεβαία ότι θα μας δώσουν άλλο μνημόνιο, είναι χειρότερα τα πράγματα, θα μας διώξουν, θα γίνει δηλαδή το χατίρι του Σόιμπλε, παιδιά μου πάρτε και μερικά λεφτά και βγείτε έξω από το ευρώ». Υπογράμμισε δε την ανάγκη να υπάρξει άμεσα αλλαγή σελίδας. «Χρειάζεται μια μεταρρυθμιστική σοβαρή εκσυγχρονιστική κυβέρνηση, μετά από εκλογές» ανέφερε.


Mαξίμου: Ρωτήστε τον Μητσοτάκη αν θέλει εκλογές

Ερωτήματα σχετικά με την επιμονή της Ν.Δ. για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θέτουν κυβερνητικές πηγές. «Θα ήταν καλό να ερωτηθεί ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, αν θα ήθελε να παραιτηθεί αύριο ο Πρωθυπουργός και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές εν μέσω διαπραγμάτευσης, για να δούμε τι είναι αυτό που εννοεί όταν λέει να φύγουν το συντομότερο δυνατό. Κάνουν κακό στη χώρα», είπε κυβερνητική πηγή μιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή.

Η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019 διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα των ημερών. «Ο πρωθυπουργός στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε τι ακριβώς θα συνέβαινε στη χώρα αν έκανε δεκτό το αίτημα του Μητσοτάκη για εκλογές. Για εμάς ισχύει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, το είπε ο πρωθυπουργός στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στη ρύθμιση του χρέους η ίδια πηγή υπαινίχθηκε ότι στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου μπορεί να ανοίξει η συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, τα οποία θα εξειδικευθούν έως το Eurogroup του Ιανουαρίου. «Υπάρχει πιθανότητα να συζητηθούν και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, ενώ τα βραχυπρόθεσμα που θα συζητηθούν στις 5 Δεκεμβρίου έχουν ιδιαιτέρως θετικό πρόσημο για την Ελλάδα», συνέχισε. Ωστόσο, το ζητούμενο παραμένει η πολιτική συμφωνία στις 5 Δεκέμβρη, ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία, με την οποία έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση τον Μάιο. «Το να υπάρξει πολιτική συμφωνία σημαίνει από την πλευρά της κυβέρνησης να έρθουν τα prior actions. Εφόσον υπάρξει πολιτική συμφωνία θα γίνει ό,τι και με τη συμφωνία του Μαΐου», εξήγησε. 

«Είμαστε πολύ κοντά στο να υπάρξει πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Τα μόνα αγκάθια που έχουν μείνει είναι τα εργασιακά και το δημοσιονομικό, στα οποία γίνονται εντατικές συζητήσεις», ανέφερε πηγή του Μαξίμου, η οποία εκτίμησε ότι «στο Eurogroup του Δεκέμβρη θα συμφωνηθεί το χρονοδιάγραμμα. Εφόσον υπάρξει πολιτική συμφωνία, υπάρχει πιθανότητα να έρθουν και άλλα νομοσχέδια μέχρι το τέλος του χρόνου». 

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ