2016-11-26 10:22:11
Φωτογραφία για Χρυσόστομος: Να γίνει Άγιος ο μακαριστός Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης
Την ευχή αυτή έδωσε ο Μητροπολίτης στο μνημόσυνο για τα 25 χρόνια από το θάνατό του Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στην Ιερή Μονή Οσίου Δαβίδ του Γέροντος Λίμνης, έλαβε χώρα Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, για την συμπλήρωση 25 χρόνων από την κοίμηση μακαριστού Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη, διατελέσαντος Ηγουμένου της Μονής.

Στο Συλλείτουργο συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. Τους αγίους Αρχιερείς πλαισίωσαν πολλοί Κληρικοί της Ιερής Μητρόπολης Χαλκίδος, με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Ευσταθίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος άγιος Καρυστίας κ. Σεραφείμ, αναφερθείς, μεταξύ άλλων, και στην έννοια και σημασία του τάματος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, μετέβησαν όλοι μπροστά τον Τάφο του μακαριστού Γέροντος Ιακώβου, όπου και εψάλη το Μνημόσυνο.


Μετά το μνημόσυνο, ο άγιος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, τους Κληρικούς και την Αδελφότητα της Ιερής Μονής, ενώ ανακοίνωσε σε όλους τους προσκυνητές ότι εκφράζοντας την συνείδηση της Τοπικής Εκκλησίας, υπέβαλε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, αίτημα για την Αγιοκατάταξη του Γέροντος Ιακώβου, το οποίο και εγκρίθηκε ομόφωνα και εστάλη, κατά την τάξη, στο Πάνσεπτο Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του οποίου θα αποφασίσει σχετικά, ενώ ευχήθηκεσύντομα να πανηγυρίσουμε και την υπό του Πανσέπτου Οικουμενικού Πατριαρχείου επίσημη Αγιοκατάταξη του Γέροντος Ιακώβου.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ