2016-11-27 12:45:29
Φωτογραφία για Εξηγήσεις από Αναστασιάδη ζητά το ΔΗΚΟ για δηλώσεις Κασουλίδη περί ανεξαρτησίας
Εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ζητά το ΔΗΚΟ αναφορικά με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, ότι η ...Κύπρος μετά τη λύση του Κυπριακού, «δεν θα είναι ανεξάρτητη και κυρίαρχη». 

Είναι η πρώτη φορά, αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ, που Ελληνοκύπριος πολιτικός, δηλώνει έτοιμος να εκχωρήσει την ανεξαρτηρία και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά τη λύση του Κυπριακού. Το ΔΗΚΟ εκφράζει την ελπίδα ο κύριος Κασουλίδης να μην είναι προάγγελος αποκάλυψης κάποιας από τις λεγόμενες συγκλίσεις που-όπως υποστηρίζει- «ο πρόεδρος Αναστασιάδης απέκρυψε από το λαό». 

Στην ανακοίνωση του ΔΗΚΟ απάντησε με γραπτή δήλωση ο Κύπριος ΥΠΕΞ, ο οποίος αφού τονίζει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανεξάρτητη και κυρίαρχη από ιδρύσεως της το 1960, σημειώνει ότι η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο το 1974, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τη Συνθήκη Εγγυήσεως ό,τι της έδινε ένα τέτοιο δικαίωμα. 


«Εμείς επιδιώκουμε την απόλυτη κυριαρχία και ανεξαρτησία, χωρίς πλέον προσχήματα που να απορρέουν από οποιαδήποτε Συνθήκη», επισημαίνει ο κ. Κασουλίδης και προσθέτει ότι κανένας στρατός, εκτός αν ηττηθεί κατά κράτος, δεν αποχωρεί σε μια μέρα. 

«Αυτή την περίοδο αναδίπλωσης και αποχώρησης είναι που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε με ημερομηνία οριστικής αποχώρησης όλων των τουρκικών στρατευμάτων σε εύλογο χρονικό διάστημα», εξηγεί. Ο κ. Κασουλίδης επισημαίνει ότι η μια και μόνη κυριαρχία, η μια διεθνής προσωπικότητα και ιθαγένεια είναι ήδη συμφωνημένα και θα αποτυπώνονται σε ενδεχόμενη λύση.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ