2016-11-28 00:52:06
Φωτογραφία για Δ. Παπαδημητρίου: «Ήρθε η ώρα το ΔΝΤ να αποφασίσει τι θα κάνει με την περίπτωση της Ελλάδας»
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, έχει έρθει η ώρα για το ΔΝΤ να αποφασίσει τι ακριβώς θα κάνει με την περίπτωση της Ελλάδας.

Ο δρόμος της ανάκαμψης περνάει μέσω της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, της ελάφρυνσης του χρέους και της ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, λέει ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, ένας οικονομολόγος που ανέβηκε στο κυβερνητικό άρμα αυτό το μήνα έπειτα από μία καριέρα κατά την οποία προσπαθούσε να προβάλλει εναλλακτικές στα μακροοικονομικά που πρεσβεύει το ΔNT. Τώρα το Ταμείο πρέπει να αποφασίσει εάν η ελληνική ανάκαμψη θα συντελεστεί με αυτό ή χωρίς, λέει ο ίδιος σε συνέντευξη του.

«Το ΔΝΤ έχει αλλάξει τη γνώμη του πολλές φορές», λέει ο 70χρονος Παπαδημητρίου, που έχει ζήσει περίπου πέντε δεκαετίες της ζωής του στις ΗΠΑ, απ” όπου πήρε άδεια απ” την θέση του Προέδρου του Ινστιτούτου Levy του Bard College. «Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει εάν στην πραγματικότητα θέλουν να είναι μέσα ή έξω απ” το ελληνικό πρόγραμμα. Νομίζω ότι θέλουν, και θέλουμε και εμείς».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ