2016-11-28 20:56:11
Φωτογραφία για Κατατέθηκε ο θεμέλιος λίθος για ανάπλαση της πλατείας στην Τάλα
Ολόκληρος ο κεντρικός ιστός της Τάλας αναμένεται να αναβαθμιστεί σε 12 μήνες, με την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της κοινότητας, έργο που θα στοιχίσει 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα κατατέθηκε ο θεμέλιος λίθος από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’, ο οποίος κατά την τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου, είπε πως ωρίμασε ο χρόνος και ήρθε η ώρα για την κατασκευή της πλατείας ενώ χαρακτήρισε το έργο “πολύ θετικό, έργο που θα απολαμβάνουν ντόπιοι αλλά και ξένοι επισκέπτες”, εκφράζοντας ικανοποίηση που έφτασε η ώρα της υλοποίησής του.

Η πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Τάλας Αρετή Πιερίδου, σε δηλώσεις της, χαρακτήρισε πολύ σημαντική μέρα για την κοινότητα αφού η ανάπλαση της πλατείας συζητείται από τη δεκαετία του 1980.

Τα έργα, είπε, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι τον Απρίλιο το έργο αναμένεται να παραδοθεί προκειμένου και η Κοινοτική Αρχή να μπορεί να διοργανώσει τις Πασχαλινές δραστηριότητες.


Αυτή, ανέφερε η κ. Πιερίδου, “είναι η α’ φάση που περιλαμβάνει τον κυρίως πλατειακό χώρο και η μελέτη έγινε από τον κ. Χρίστο Κτωρίδη”.

Ακολούθως το έργο προχωρά με τη β` φάση που αφορά τη διαρρύθμιση της κυκλοφορίας, είπε, προσθέτοντας πως η κοινότητα φιλοξενεί δέκα διαφορετικές εθνικότητες που θα απολαμβάνουν την πλατεία μετά την ανάπλασή της.

Η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Τάλας προωθείται επί του παρόντος με κονδύλια του Κοινοτικού Συμβουλίου Τάλας.

Σύμφωνα με την κ. Λάμπρου, η Επαρχιακή Διοίκηση εκτελεί το ρόλο του συντονιστή και θα συνεισφέρει η Κυβέρνηση το μέρος που της αναλογεί σταδιακά.

Το έργο ολόκληρο, πρόσθεσε, στοιχίζει 1,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στο παρόν στάδιο προκηρύχθηκε η πρώτη φάση του έργου που ανέρχεται γύρω στις 487.000 ευρώ σε σύγκριση με την εκτίμηση που ήταν 650.000 ευρώ.

Η Έπαρχος, σημείωσε, πως το έργο θα διαρκέσει 12 μήνες όσον αφορά την α’ φάση και θα συμβάλει στην αναβάθμιση της περιοχής.

Εξήγησε ότι θα δημιουργηθεί πλατεία, με πλακόστρωτα, συντριβάνι και πέργολες, στην οποία μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να διακινούνται με ασφάλεια και παράλληλα θα δημιουργηθεί μια ενότητα στους χώρους των δυο εκκλησιών της Τάλας, της Αγίας Αικατερίνης και της Γεννήσεως του Σωτήρος. Οι αυλές και το προαύλιο των δύο εκκλησιών ενώνονται πλέον με την κεντρική πλατεία του χωριού, δημιουργώντας ένα νέο πλατειακό κέντρο.

Το παρών τους στην κατάθεση του θεμέλιου λίθου έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο επιχειρηματίας Μιχαλάκης Λεπτός και εκπρόσωποι πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών φορέων της επαρχίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ