2016-11-30 11:37:05
Φωτογραφία για ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ»
Κατηγορηματικός στο θέμα της κατάργησης της «προσωπικής διαφοράς» εμφανίστηκε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Τάσος Πετρόπουλος. «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν τέθηκε καθόλου στη συζήτηση με τους δανειστές» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων απαντώντας σε ερώτηση για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά μειώσεις από 1,8% έως 42,4% στις κύριες συντάξεις και κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς».

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, αλλά αναμένονται μειώσεις του ΕΚΑΣ από 30 έως 40%, με στόχο να εξοικονομηθούν 431 εκατομμύρια ευρώ. «Προσπαθήσαμε να κάνουμε κατανομή της επιβάρυνσης για το ΕΚΑΣ» είπε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων τονίζοντας ότι το 2018 θα υπάρξει αύξηση των συντάξεων κατά 1,9% εφόσον υπάρξει καλυτέρευση των δεικτών στην Οικονομία.

Όσον αφορά στα «μπλοκάκια» μετά τη νέα ρύθμιση ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι ένας εργαζόμενος που λαμβάνει για παράδειγμα 200 ευρώ με μπλοκάκι, η εισφορά που καλείται να πληρώσει είναι 45 ευρώ. «Αυτό γιατί δεν θα ασφαλίζεται σαν να είναι αυτοτελής η σύνταξη με  μπλοκάκι. Ενώ μέχρι τώρα ήταν υποχρεωμένος να ασφαλίζεται στην κατηγορία του ΟΑΕΕ» εξήγησε.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ