2016-12-05 03:15:15
Φωτογραφία για Οι έξυπνοι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερο χρόνο μόνοι, σύμφωνα με έρευνα
Είναι ευρέως αποδεκτό ότι οι κοινωνικές συναναστροφές μας κάνουν πιο ευτυχισμένους, αυτό όμως μπορεί να μην είναι απολύτως αληθές, αν είστε ιδιαίτερα ευφυείς.

Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο Διοίκησης στη Σιγκαπούρη και το London School of Economics και Political Science μελέτησαν περισσότερους από 15,000 νέους. Το συμπέρασμα της έρευνας ήταν ότι ενώ οι άνθρωποι γενικά αισθάνονται πιο χαρούμενοι όταν περνούν τον χρόνο τους με παρέα, οι πολύ ευφυείς αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα. Η μελέτη έδειξε ότι αυτό πιθανόν να συμβαίνει λόγω της εξέλιξης.

Η τελευταία κατηγορία ανθρώπων μπορεί να προσαρμοστεί πιο εύκολα στον σύγχρονο κόσμο, έτσι ώστε να μην χρειάζονται οι στενές σχέσεις που θα τους προμηθεύσουν φαγητό και καταφύγιο, όπως συνέβαινε με τους προγόνους μας. Ή στις εποχές μας, με τον κωδικό του Wi-Fi και έναν φορτιστή τηλεφώνου.

Μια άλλη θεωρία είναι ότι οι ευφυείς άνθρωποι είναι πιο φιλόδοξοι και θέλουν να περνούν περισσότερο χρόνο δουλεύοντας για να πετύχουν τους στόχους τους, παρά να διευρύνουν τον κύκλο γνωριμιών τους.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι ευφυείς άνθρωποι ήταν λιγότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους όταν βρίσκονταν μαζί με φίλους, ήταν δυσαρεστημένοι. Στην πραγματικότητα όμως οι συμμετέχοντες της μελέτης, πέρασαν περισσότερη ώρα γνωρίζοντας καινούργιο κόσμο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ