2016-12-07 09:31:04
Φωτογραφία για ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ 21 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ
Τέσσερις συλλήψεις, 21 προσαγωγές, ένα καμένο αυτοκίνητο και ένας τραυματίας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε  στο 401, συνθέτουν τον απολογισμό των επεισοδίων, τα οποία σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή παρέμενε τεταμένη μέχρι αργά το βράδυ, καθώς ομάδες ατόμων, κατά διαστήματα, εκτόξευαν φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες «απαντούσαν» με περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Η ένταση ξεκίνησε περίπου στις 19:00, όταν ομάδα ατόμων άναψε φωτιές σε κάδους στην οδό Στουρνάρη. Εν συνεχεία, ομάδες των αντιεξουσιαστών έστησαν οδοφράγματα σε διάφορα σημεία των Εξαρχείων, εκτοξεύοντας παράλληλα μολότοφ κατά αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκοταν στην περιοχή. Των επεισοδίων είχε προηγηθεί πορεία στο κέντρο της Αθήνας από συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και οργανώσεις της Αριστεράς, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης δεν σημειώθηκαν επεισόδια.


Γ. Καμίνης: Να αναλάβει τις ευθύνες της η πολιτική ηγεσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη

«Να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της», καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με αφορμή τα επεισόδια στα Εξάρχεια.

«Ευθύνες για τον εγκλωβισμό των κατοίκων των Εξαρχείων σε ασφυκτικό κλοιό τυφλής βίας από τη μία, και επιχειρησιακής ανεπάρκειας από την άλλη», συμπληρώνει ο κ. Καμίνης, σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter.

«Παρακολουθώ με αγανάκτηση να μετατρέπονται τα Εξάρχεια, για μία ακόμη φορά, σε πεδίο μάχης», σχολιάζει ο Δήμαρχος Αθηναίων και προσθέτει: «Είναι απαράδεκτο ο σχεδιασμός ΕΛ.ΑΣ. να αγνοεί ότι στα Εξάρχεια ζουν πολίτες που έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλο πολίτη».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ