2016-12-07 18:11:10
Φωτογραφία για Ραγδαίες εξελίξεις στο Κυπριακό: Ξεκίνησε το Εθνικό Συμβούλιο - Υπό όρους η συμμετοχή των κομμάτων
Τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου απειλούν με ομαδική αποχώρηση από τη σημερινή σύνοδο του... Εθνικού Συμβουλίου, εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αποδεχθεί αίτημά τους για αποστολή επιστολής προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη διεθνή διάσκεψη και δεν σεβαστεί τον συνδιαβουλευτικό χαρακτήρα του σώματος.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Σημερινή» οι τρεις όροι, που θέτουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κωδικοποιούνται ως εξής:

Αποστολή επιστολής προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη διεθνή διάσκεψη, διά της οποίας να αποτυπώνει με αδιαμφισβήτητη σαφήνεια τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς όσον αφορά στην πραγματοποίηση διάσκεψης για την Κύπρο, ήτοι, τις προϋποθέσεις, τη σύνθεση, το χαρακτήρα, το περιεχόμενο αυτής κτλ.

Να σεβαστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον συνδιαβουλευτικό χαρακτήρα του Σώματος.

Μετάβαση του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας στη Γενεύη στις 9 Ιανουαρίου, καθώς εκεί θα κριθεί, εν τοις πράγμασι, το μέλλον της Κύπρου.


Όπως επισήμανε αξιόπιστη πηγή στη «Σημερινή», τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου βρίσκονταν τις τελευταίες ημέρες σε συνεχείς διαβουλεύσεις προς εξεύρεση τρόπων αντίδρασης «στα επικίνδυνα τετελεσμένα» που δημιούργησαν οι «απαράδεκτοι χειρισμοί του Προέδρου Αναστασιάδη», οι οποίες κορυφώθηκαν χθες, με την απόφαση για διαμόρφωση κοινής στάσης έναντι του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Εθνικό Συμβούλιο.

Έτσι οι αρχηγοί των κομμάτων προσήλθαν στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου για να υποβάλουν προς τον Νίκο Αναστασιάδη τον κοινό προβληματισμό τους, ζητώντας του να εισακούσει, έστω και την υστάτη, τις σκέψεις και τις ιδέες τους, προς αποφυγή οδυνηρών και μη αναστρέψιμων εξελίξεων για την πλευρά μας στη Γενεύη.

ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία, Αλληλεγγύη, αλλά και ΕΛΑΜ θεωρούν άκρως επικίνδυνους τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκτιμώντας πως έχουν οδηγήσει σε αυτοπαγίδευση την πλευρά μας, χωρίς ουσιαστικά περιθώρια απεγκλωβισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τελική έκβαση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, η οποία θα έχει ένα, αφεύκτως, οδυνηρό αποτέλεσμα για τον Ελληνισμό της Κύπρου.

Συμφωνούν, ταυτόχρονα, ότι, με τις τελευταίες ενέργειες του Προέδρου Αναστασιάδη, ο θεσμός του Εθνικού Συμβουλίου έχει εξουδετερωθεί πλήρως ως διαβουλευτικό όργανο, αφού αποφασίζονται και υλοποιούνται πολιτικές ερήμην της πολιτικής ηγεσίας, μάλιστα προς τη λανθασμένη κατεύθυνση.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ