2016-12-22 10:17:08
Φωτογραφία για Αναβαθμισμένα ε/π Kamov Ka-27M για το ρωσικό Ναυτικό
Την παράδοση, από την Kumertau Aircraft Production Enterprise (KumAPP), του πρώτου αναβαθμισμένου ελικοπτέρου ανθυποβρυχιακού πολέμου (ASW: Anti-Submarine Warfare) Ka-27M στο Ναυτικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε η Russian Helicopters.

Σύμφωνα με τη Russian Helicopters η πρώτη μερίδα αποτελούμενη από οκτώ ελικόπτερα του τύπου θα παραδοθούν στον χρήστη μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους. Με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό τα ελικόπτερα θα αναπτυχθούν σε ναυτικές αεροπορικές βάσεις του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και του Βόρειου Στόλου, καθώς και στο κέντρο εκπαίδευσης ναυτικής αεροπορίας στο Yeysk.

Η έκδοση Ka-27M διατηρεί το στροφείο, την άτρακτο και το συγκρότημα ισχύος της προγενέστερης, ενώ αποκτά νέο σύστημα αποστολής, το οποίο περιλαμβάνει το ολοκληρωμένο στο ραντάρ FHA τακτικό σύστημα διοίκησης Bumerang (κατασκευής της Phazotron-NIIR), το σύστημα ηχοσημαντήρων Kema με ηχοσημαντήρες RGB-16MK, το αναβαθμισμένο βυθιζόμενο σόναρ Ros-VM, τον ανιχνευτή μαγνητικών ανωμαλιών MMS-27, σύστημα ηλεκτρονικών μέσων υποστήριξης (ESM: Electronic Support Measures).


Επίσης, ζεύξη δεδομένων, οθόνη απεικόνισης τακτικών δεδομένων ναυτιλίας και το δορυφορικό σύστημα προσνήωσης SSP-V-27M. Ο οπλισμός του ελικοπτέρου περιλαμβάνει το σύνολο των ρωσικών ανθυποβρυχιακών όπλων συμπεριλαμβανομένων και των ανθυποβρυχιακών τορπιλών APR-3. Όπως έγινε γνωστό, η KumAPP άρχισε τις εργασίες αναβάθμισης και επέκτασης του ορίου επιχειρησιακής ζωής των οκτώ ελικοπτέρων στις αρχές του 2015.

Με βάση το εθνικό πρόγραμμα εξοπλισμών της Ρωσικής Ομοσπονδίας προβλέπεται η μέχρι το 2018 αναβάθμιση 46 ελικοπτέρων στο επίπεδο Ka-27M, που πρόκειται να διατηρηθούν σε υπηρεσία και μετά το 2020. Πάντως μέχρι σήμερα έχουν ανατεθεί δύο συμβάσεις για την αναβάθμιση οκτώ και 14 ελικοπτέρων αντίστοιχα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ