2016-12-29 18:03:06
Φωτογραφία για Αλυσίδα εστιατορίων στις Η.Π.Α. καταργεί τα μετρητά
Μια μεγάλη και ίσως ιστορική απόφαση πήρε η αλυσίδα εστιατορίων με φρέσκες σαλάτες Sweetgreen στις Η.Π.Α πρόκειται να σταματήσει να δέχεται μετρητά από τις 18 Ιανουαρίου.

Η αλυσίδα έχει 60 καταστήματα στις βορειοανατολικές πολιτείες και στη Καλιφόρνια με τα εστιατόρια στις πολιτείες της Νέας Υόρκης, Καλιφόρνια, Ιλινόις και Πενσιλβανία να σταματούν να δέχονται μετρητά στις 18 Ιανουαρίου ενώ θα ακολουθήσουν και τα εστιατόρια στο Μέριλαντ, στη Βιρτζίνια και Ουάσιγκτον DC τον Μάρτιο του 2017. Θα εξαιρεθεί η Βοστόνη μια και οι νόμοι της πολιτείας υποχρεώνουν τις επιχειρήσεις να δέχονται μετρητά.

Οι πληρωμές θα γίνονται είτε μέσω καρτών είτε μέσω της εφαρμογής της αλυσίδας αλλά δεν αναμένεται να φέρει δραματικές αλλαγές στις συνήθειες των πελατών της μια και μόνο το 10% χρησιμοποιούν μετρητά.

Η εταιρεία είχε ξεκινήσει δοκιμές με συναλλαγές χωρίς μετρητά σε έξι καταστήματα τον περασμένο Ιανουάριο με μεγάλη αποδοχή από τους πελάτες.


Τα εμφανή πλεονεκτήματα σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρείας είναι ότι οι παραγγελίες μέσω κινητών και online θα αυξηθούν, με τους πελάτες να έχουν τη τάση να καταναλώνουν περισσότερο. Ήδη το 30% των πελατών της Sweetgreen παραγγέλνουν και πληρώνουν online ή μέσω της εφαρμογής. Επίσης θα αυξηθεί η ταχύτητα στις παραγγελίες κατά 10% ενώ θα μειωθούν και οι ληστείες.

Βέβαια, η εταιρεία μέσω των υπαλλήλων της στα εστιατόρια θα πρέπει να εξηγήσει στους πελάτες τους, τους λόγους αυτής της απόφασης ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το 7% των νοικοκυριών στις Η.Π.Α., σχεδόν 15,6 εκατ. ενήλικοι και 7,6 εκατ. παιδιά, σύμφωνα με στοιχεία του 2015 δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα και αυτομάτως εξαιρούνται από πελάτες της Sweetgreen.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ