2016-12-29 21:17:06
Φωτογραφία για Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Να μας εξηγήσει η ΕΚΤ πώς κατέληξε στα 8,8 δισ. έλλειμμα για την Monte dei Paschi
Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το πρόσφατο αίτημα της ΕΚΤ προς την Monte dei Paschi να καλύψει κεφαλαιακό έλλειμμα... 8,8 δισ. ευρώ, θα οδηγήσει σε ικανοποιητική κεφαλαιοποίηση της τράπεζας αλλά όχι σε υπερβολική.

Σύμφωνα με συνέντευξή του στην ιταλική Il Sole 24 Ore, ο Pier Carlo Padoan τόνισε πως η διάσωση της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας θα αποτελέσει παράδειγμα για παρόμοια μελλοντικά τραπεζικά προβλήματα στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο delisting της τράπεζας και εξέφρασε την ελπίδα ότι η μετοχή της –της οποίας η διαπραγμάτευση ανεστάλη την προηγούμενη εβδομάδα- θα ξεκινήσει να διαπραγματεύεται το συντομότερο δυνατό.

Ο Padoan τόνισε ότι η απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει το έλλειμμα της τράπεζας στα 8,8 δισ. ευρώ από το προηγούμενο ποσό των 5 δισ. ευρώ, δεν θα μπορούσε να αμφισβητηθεί.

Ωστόσο, πρόσθεσε, θα ήταν χρήσιμο "αν όχι ευγενικό", να εξηγηθούν με περισσότερη λεπτομέρεια τα κριτήρια που χρησιμοποίησε η κεντρική τράπεζα για να καταλήξει σε αυτό το αποτέλεσμα.

Όπως δήλωσε ο Padoan, το δ.σ. της Monte dei Paschi θα πρέπει να επαναξιολογηθεί, αλλά υπογράμμισε πως δεν θα αμφισβητηθεί η θέση του διευθύνοντος συμβούλου Marco Morelli, μετά από την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας με κρατικά κεφάλαια (της οποίας το χρονοδιάγραμμα θα υπαγορευθεί από το επιχειρηματικό σχέδιο του πιστωτικού ιδρύματος).
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ