2016-12-30 09:40:10
Φωτογραφία για Συναγερμός σε πτήση από Λάρνακα προς Λονδίνο
Συναγερμός σήμανε στη Γερμανία, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, για πτήση της Blue-Air από τη Λάρνακα προς το Αεροδρόμιο του Λούτον, στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», γερμανικά μαχητικά σηκώθηκαν για αναγνώριση πτήσης λόγω μη ανταπόκρισης του πληρώματος του πιλοτηρίου στις επανειλημμένες κλήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας της Γερμανίας και του Βελγίου.

Το Boeing 737-700, πραγματοποίησε μεγάλο μέρος της διαδρομής χωρίς προβλήματα και ενώ πετούσε σε υψόμετρο 40.000 ποδών  και κάτω από συνθήκες πυκνής αεροπορικής κίνησης πάνω από τη Γερμανία, παρότι ακολούθησε εγκεκριμένο σχέδιο πτήσης, Γερμανοί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, καλούσαν το πιλοτήριο για να τους δώσουν οδηγίες πριν την έξοδο από τη χώρα τους και είσοδο στο Βέλγιο. Λόγω της μη ανταπόκρισης δόθηκε εντολή απογείωσης γερμανικών μαχητικών για αναγνώριση.

Tα μαχητικά αναγνώρισαν το αεροσκάφος και το εγκεκριμένο σχέδιο πτήσης, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ήταν πρόβλημα επικοινωνίας και δεν αποτελούσε κίνδυνο.

Τελικά, κάποια στιγμή ο κυβερνήτης του αεροσκάφους απάντησε, ενώ απολογήθηκε για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και το αεροπλάνο έφτασε στον τελικό του προορισμό μία ώρα αργότερα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ