2017-01-11 05:26:09
Φωτογραφία για ΥΜΝΟΣ των απανταχού ξενιτεμένων Ελλήνων! [video]
Οι Έλληνες της Ξενιτιάς είναι μνήμες των παιδικών της χρόνων Τότε που με την μητέρα της πηγαίναν στον Πειραιά να αποχαιρετήσουν φίλους που έφευγαν για την ξενιτιά με μαυρισμένη ψυχή κι ελπίδες γεμάτες φόβο… Τώρα μπορεί να «μεταφράσει» αυτά τα μουντά πρόσωπα… τότε δεν καταλάβαινε… Μέχρι που βρέθηκε και η ίδια ξενιτεμένη με τη διαφορά ότι είχε την τύχη να φτάσει με αεροπλάνο, να γνωρίζει αγγλικά και να έχει δουλειά πριν καν φτάσει…

Εκεί οι μνήμες της έγιναν τα πρώτα στιχάκια…

Το τραγούδι δεν τελείωσε μπαμ και κάτω όπως συνέβαινε με τα άλλα τραγούδια της… Είχε ξεκινήσει αλλά δεν ήξερε πώς να το τελειώσει…

Την πρώτη 10ετία του 2000 φεύγει το μικρό της παιδί στο Άμστερνταμ, όπου βρίσκεται εκεί μόνιμα ξενιτεμένο. Έτσι όλα απόκτησαν νόημα. Οι μνήμες της στο λιμάνι του Πειραιά… είχαν ένα ολόδικό της πρόσωπο να φεύγει από το σπίτι, από τη χώρα… Να μένει κενή η καρέκλα και το πιάτο στο τραπέζι.


Τα δάκρυά της τις νύχτες μόνη της… ίδια με κείνων των ανθρώπων που ρώταγε την μαμά της κάποτε «Μαμά γιατί κλαίνε αυτοί;»

… Ωστόσο σήμερα όποια πέτρα και να σηκώσεις στην γη θα βρεις έναν Έλληνα. Φτασμένο, δημιουργημένο. Βλέπει το παιδί της… τον θυμάται να κάνει baby sitting σε σκυλάκια μέσα στο κρύο και σήμερα είναι διευθυντής σε μια μεγάλη επιχείρηση που ο ίδιος έστησε και μεγάλωσε με δόξα και φήμη. Ένας Έλληνας ακόμα. Μέσα στους τόσους που έρχεται μαζί με τον υπόλοιπο λαό μας να δώσει σάρκα και οστά στον στίχο «… Οι Έλληνες εδώ κι εκεί, μια φλόγα Ολυμπιακή, ανάβουν καίνε κι ανασταίνουν την φυλή μας…»
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ