2017-01-11 18:48:40
Φωτογραφία για «NΕΙΝ» ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΣΕ ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΚΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ
O επικεφαλής οικονομολόγος του Βερολίνου αντιτάχθηκε στους ισχυρισμούς ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης πρέπει να αυξήσει τις δαπάνες, κατηγορώντας διεθνείς οργανισμούς για «κοντόφθαλμη» στάση. Εν μέσω επίμονων εκκλήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς τη Γερμανία να χαλαρώσει τη δημοσιονομική πειθαρχία, ο Ludger Schuknecht ανέφερε πως οι προτάσεις αυτές βασίζονται σε ξεπερασμένες οικονομικές θεωρίες.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο ίδιος προειδοποίησε ότι παραμένουν τα υψηλά επίπεδα χρέους στον αναπτυγμένο κόσμο. «Τα βουνά από χρέος που βλέπουμε σήμερα αφήνουν τα δημόσια οικονομικά ευάλωτα σε αυξήσεις επιτοκίων και αποδυναμώνουν την ανθεκτικότητα τους σε αναμενόμενα ή αναπάντεχα συμβάντα» τονίζει ο κ. Schuknecht σε γράμμα του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. «Με τον λόγο του χρέους να βρίσκεται στο 120% του ΑΕΠ, οι οικονομίες της G7 έχουν συγκεντρώσει τα υψηλότερα επίπεδα χρέους μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» επισημαίνει.


Ο Γερμανός οικονομολόγος υποστηρίζει πως οι εκκλήσεις του ΔΝΤ και της ΕΚΤ έρχονται σε σύγκρουση με τις προηγούμενες συστάσεις τους για αυστηρά όρια στις δημόσιες δαπάνες και για μείωση του χρέους.

Ο κ. Schuknecht άσκησε κριτική και στα ιστορικά χαμηλά επιτόκια των κεντρικών τραπεζών και τα μέτρα νομισματικής τόνωσης που δημιουργούν την «ψευδαίσθηση» ότι οι κυβέρνησης έχουν υγιείς προϋπολογισμούς.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ