2012-05-19 20:56:05
Φωτογραφία για Αν ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει νομοσχέδιο κατάργησης του μνημονίου θα το στηρίξω
Στο λαό αξίζει μια κυβέρνηση που θα «κόψει» κάθε επαφή με την ΕΕ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος και η οποία θα δώσει στον λαό την εξουσία του πλούτου και των παραγωγικών υποδομών και η οποία με πανεθνικό σχεδιασμό θα αναπτύξει ότι μπορεί να αναπτυχθεί στην Ελλάδα, υπογράμμισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε σημερινή ομιλία της σε μέλη της ΚΝΕ, στον Περισσό.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτή η κυβέρνηση θα ελέγχεται από τα «κάτω» προς τα «πάνω» και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θα είναι πρωταγωνιστής σε μια τέτοια κυβέρνηση η οποία επιπλέον θα καταργήσει την συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και θα αναπτύξει σχέσεις με όλα τα κράτη, αλλά ωφέλιμες για τον ελληνικό λαό, καθώς, όπως ανέφερε, «η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει τείχη».

Το ΚΚΕ δεν μπορεί να πάρει μέρος σε καμία άλλη διακυβέρνηση στο έδαφος της εξουσίας των μονοπωλίων, είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε με κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α , «από άλλους δρόμους» ο λαός θα απογοητευθεί και η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο συντηρητική, καθώς «θα καταλήξουμε στο ίδιο αποτέλεσμα».


Προτάσσοντας το σύνθημα «Κοιτάξτε μπροστά» και διευκρινίζοντας ότι το σύνθημα αφορά το άμεσο μέλλον, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε σε ισχυροποίηση του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν είναι κόμμα μιας χρήσης, ούτε θεωρεί την δύναμή του ως αυτοσκοπό, αλλά επιθυμεί να ισχυροποιηθεί γιατί πρωταγωνιστής των εξελίξεων πρέπει να είναι ο λαός και το «ΚΚΕ εμπροσθοφυλακή της λαϊκής δύναμης».

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι ο βασικός αντίπαλος της εργατικής τάξης και του λαού είναι μέσα στην Ελλάδα και επισήμανε ότι αν η σύγκρουση δεν γίνει μέσα στην Ελλάδα, τότε δεν θα γίνει τίποτα στην Ευρώπη.

Η κ. Παπαρήγα διερωτήθηκε τι θα κάνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α όταν το ΚΚΕ καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση των Μνημονίων και πρόσθεσε ότι αν (ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α από την πλευρά του) φέρει τέτοιο σχέδιο νόμου θα το στηρίξουμε.

«Δεν θα φέρει τίποτα, θα πάει πρώτα στην ΕΕ να διαπραγματευθεί και θα φέρει ως νομοσχέδιο την διαπραγμάτευση, δεν τους εμπιστευόμαστε, ο λαός να μην παρασυρθεί από πυροτεχνήματα» τόνισε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι θα παρθούν νέα μέτρα, θα χτυπηθούν περαιτέρω οι κατώτατοι μισθοί και θα συμπιεστούν τα μεσαία εισοδήματα, ενώ θα γίνει και νέο «κούρεμα» που «θα το παρουσιάσουν ως νίκη».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ