2017-01-12 20:03:18
Φωτογραφία για Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: ΕΓΙΝΑΝ ΘΕΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ - ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ
Για θετικά βήματα, αλλά και διαφωνίες οι οποίες καταγράφηκαν, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της Διάσκεψης της Γενεύης, η οποία θα συνεχίσει τις εργασίες της και τις επόμενες ώρες. «Στις συζητήσεις που είχαμε ακούσαμε πολλές ιδέες, υπήρξαν διαφωνίες. Βεβαίως, δεν υπάρχει σύμπτωση απόψεων στις εγγυήσεις, παρεμβατικά δικαιώματα και Ασφάλεια», δήλωσε.

Ο κ. Κοτζιάς επεσήμανε ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συνομιλίες και εξέφρασε εκ νέου την πεποίθηση ότι πρέπει να καταργηθεί το καθεστώς των εγγυήσεων, επαναλαμβάνοντας ότι το ζήτημα της Κύπρου, είναι θέμα παράνομης κατοχής.

«Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στη δημιουργία μιας διεθνής ομάδας που θα παρατηρεί για το πώς θα πηγαίνει η υλοποίηση των αποφάσεων», πρόσθεσε, όσον αφορά τον έλεγχο αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων. 

«Για πρώτη φορά χθες τέθηκαν χάρτες στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο κοινοτήτων», είπε, προαναγγέλοντας ότι μετά από την ολοκλήρωση των σημερινών συνομιλιών στη Γενεύη, θα εκδοθεί ανακοινωθέν που θα περιγράφει τα επόμενα βήματα μέχρι της 23 Ιανουαρίου, όταν και προγραμματίζεται να διεξαχθεί συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των εγγυητριών δυνάμεων.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ