2017-01-16 12:56:07
Φωτογραφία για 5 συμβουλές για ομαλή μετάβαση στην οικολογική καθαριότητα
Η χρήση οικολογικών καθαριστικών είναι μία απλή και βασική αλλαγή για να μειώσετε τις τοξίνες στο σπίτι και τις επιπτώσεις στο ...περιβάλλον. Με λίγα λόγια, τα συμβατικά προϊόντα καθαρισμού είναι μία από τις κύριες αιτίες της χαμηλής ποιότητας του εσωτερικού αέρα, ενώ μπορούν να επιδεινώσουν το άσθμα ή να ερεθίσουν τα άτομα με ευαίσθητο αναπνευστικό σύστημα. Τα παιδιά και τα βρέφη, τα κατοικίδια ζώα και οι ηλικιωμένοι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις χημικές ουσίες που βρίσκονται σε πολλά κοινά καθαριστικά. Οι τιμές για τα οικολογικά καθαριστικά είναι πλέον συγκρίσιμα με τα συμβατικά χημικά. Γι’ αυτό στραφείτε σε φυσικά προϊόντα καθαρισμού που δεν θα σας κοστίσουν. Πώς θα γίνει, όμως, ομαλά η μετάβαση αυτή προς τα πράσινα προϊόντα;

Κανόνας 1: Αλλάξτε πρώτα τα πιο κοινά καθαριστικά

Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε αμέσως όλα τα καθαριστικά σας. Οι ριζικές αλλαγές ποτέ δεν αποφέρουν επιτυχία. Ξεκινήστε αντικαθιστώντας ένα καθαριστικό κάθε φορά. Παράλληλα, κάντε μία έρευνα κοιτάζοντας τα διάφορα είδη των φυσικών καθαριστικών που βρίσκονται συνήθως στα φαρμακεία, στα παντοπωλεία και στο διαδίκτυο.


Κανόνας 2: Ρυθμίστε τη μύτη σας

Πολλοί από εμάς έχουν συνδέσει ορισμένες μυρωδιές με την καθαριότητα ανάλογα με τα προϊόντα που οι γονείς ή οι παππούδες μας χρησιμοποιούσαν στο σπίτι που μεγαλώσαμε. Πολλές φορές αυτές οι μυρωδιές αποτελούν μέρος των επιβλαβών χημικών ουσιών. Το άρωμα υποδηλώνει συνήθως πτητικές οργανικές ενώσεις, οι οποίες είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές για το αναπνευστικό σύστημα. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για τη μετάβαση στην ουδέτερη μυρωδιά ή του φυσικού αιθέριου ελαίου. Πάντως, η λεβάντα ή τα έλαια πορτοκαλιού είναι δύο κοινά, φθηνά και δημοφιλή πρόσθετα αρώματα χωρίς να επιδεινώνουν το αναπνευστικό μας.

Κανόνας 3: Αγορά συμπυκνωμένων προϊόντων

Οι περισσότερες εταιρείες με πράσινα προϊόντα καθαρισμού κάνουν πιο δημοφιλή τα προϊόντα τους σε συμπυκνωμένες εκδόσεις. Τα περισσότερα καθαριστικά πωλούνται για χρήση και απαιτούν την αραίωσή τους με νερό για να χρησιμοποιηθούν απευθείας από το δοχείο. Με την αγορά συμπυκνωμένων εκδόσεων μακροπρόθεσμα εξοικονομείτε χρήματα.

5 συμβουλές για ομαλή μετάβαση στην οικολογική καθαριότηταΚανόνας 4: Ελαχιστοποιήστε το καθεστώς των καθαριστικών σας

Η αλήθεια είναι ότι πολλά προϊόντα που κρατάμε στα ντουλάπια μας είναι περιττά. Ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και αιθέρια έλαια είναι το κόλπο για την καθαριότητα διάφορων επιφανειών. Οι επιφάνειες στο μπάνιο και την κουζίνα καθαρίζονται με το ίδιο αραιό διάλυμα όπως και το πάτωμα της κουζίνας.

Κανόνας 5: Ειδικά καθαριστικά είναι τώρα διαθέσιμα σε μη ή λιγότερους τοξικούς τύπους

Καθώς κάνετε σιγά σιγά τη μετάβαση σε πράσινα προϊόντα καθαρισμού, θα παρατηρήσετε ότι εκτός από τις λιγότερο ισχυρές μυρωδιές καθαρίζουν το ίδιο αποτελεσματικά. Μάλιστα, κυκλοφορούν πλέον στο εμπόριο φυσικά καθαριστικά για εσωτερικές ξύλινες επενδύσεις, γρανίτη, μαντηλάκια για δερμάτινα έπιπλα. Ο καθαρισμός είναι απλός και χωρίς χημικές ουσίες.

Πάντως, τα οικολογικά αυτά καθαριστικά δεν θα σας γλυτώσουν από το τρίψιμο, το σκούπισμα, το σφουγγάρισμα και το ξεσκόνισμα!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ