2017-01-16 20:48:10
Φωτογραφία για Κύπρος: Παρακολούθηση μαθημάτων στο ΠΚ από άρρενες υποψήφιους που απολύονται από την Ε. Φ.
Τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων, σε τμήμα της επιλογής τους, δίνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε άρρενες υποψήφιους, οι οποίοι απολύονται από την Εθνική Φρουρά τον Ιανουάριο 2017. H δυνατότητα αυτή δίνεται στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Πανεπιστημίου Κύπρου και αφορά το Εαρινό Εξάμηνο 2016/17, η έναρξη του οποίου είναι η 16 η Ιανουαρίου.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν:

1. Κατηγορία Α: Άρρενες Υποψήφιοι που απολύονται την Εθνική Φρουρά τον Ιανουάριο 2017 και οι οποίοι παρακάθισαν διεθνείς εξετάσεις (Baccalaureate, GCE ή άλλες ισοδύναμες διεθνείς εξετάσεις) και πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια για τις διεθνείς εξετάσεις, που έχουν τεθεί από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

2. Κατηγορία Β: Άρρενες Υποψήφιοι που απολύονται την Εθνική Φρουρά τον Ιανουάριο 2017 και έχουν απολυτήριο Λυκείου ή πιστοποιητικό αποφοίτησης από αναγνωρισμένη Δημόσια Σχολή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με βαθμολογία απολυτηρίου τουλάχιστον 18/20 και δεν παρακάθισαν τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2015 ή 2016.


ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι εν λόγω υποψήφιοι, θα πρέπει να υποβάλουν μαζί με την σχετική αίτηση:

1. Απολυτήριο Λυκείου ή πιστοποιητικό αποφοίτησης από αναγνωρισμένη Σχολή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Κατηγορία Α και Κατηγορία Β)

2. Όλα τα πιστοποιητικά επιτυχίας τους σε Διεθνείς Εξετάσεις που έχουν παρακολουθήσει (Κατηγορία Α).

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1. Η αίτηση του υποψηφίου μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, θα υποβάλλεται στο οικείo Τμήμα, λόγω του στενού χρονικού περιθωρίου που υπάρχει πριν την έναρξη των μαθημάτων του Εαρινού Εξαμήνου 2016/17 στις 16 Ιανουαρίου 2017. Σε περίπτωση ενδιαφέροντος για πέραν του ενός Προγράμματος Σπουδών, τα οποία εμπίπτουν σε διαφορετικά Τμήματα, ο υποψήφιος θα πρέπει να υποβάλει ξεχωριστή αίτηση σε κάθε οικείο Τμήμα.

2. Το Συμβούλιο του κάθε Τμήματος θα εξετάσει τις αιτήσεις και θα αποφασίσει τελεσίδικα για την αποδοχή ή μη των αιτήσεων.

3. Οποιαδήποτε απόφαση, είτε θετική είτε αρνητική, θα αποστέλλεται τεκμηριωμένη στην Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, η οποία με τη σειρά της θα ενημερώσει τους υποψήφιους.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για έναρξη παρακολούθησης μαθημάτων το Εαρινό Εξάμηνο 2016-17 (Ιανουάριος 2017), αρχίζει από την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 μέχρι και τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017.

Τονίζεται ότι δεν θα γίνεται δεκτή η εκπρόθεσμη υποβολή αιτήσεων ή/και οποιωνδήποτε δικαιολογητικών/βεβαιώσεων, που οφείλεται σε παράλειψη του υποψήφιου. Σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνονται δεκτά δικαιολογητικά/βεβαιώσεις μετά την επιλογή των εγκεκριμένων υποψηφίων από τα Τμήματα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα στοιχεία των επιτυχόντων υποψηφίων θα ανακοινωθούν μέχρι την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας στη διεύθυνση www.ucy.ac.cy/fmweb.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, με την ολοκλήρωση του Εαρινού Εξαμήνου 2016/17, θα εκδώσει για όλους τους εγκεκριμένους αιτητές, «Πιστοποιητικό Παρακολούθησης Μαθημάτων», στο οποίο θα αναγράφονται τα μαθήματα που έχουν παρακολουθήσει, ο βαθμός της τελικής βαθμολογίας και οι αντίστοιχες πιστωτικές μονάδες, ανά μάθημα.

Σημειώνεται ότι:

1. Σε περίπτωση που εγκριθεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο που εκκρεμεί αναφορικά με τον εναλλακτικό τρόπο εισδοχής στα Δημόσια Πανεπιστήμια, τότε οι αιτητές της Κατηγορίας Α που πληρούν τα κριτήρια για τις διεθνείς εξετάσεις, θα θεωρηθούν αυτόματα φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου.

2. Οι αιτητές της Κατηγορίας Β, θα πρέπει απαραίτητα να παρακαθίσουν και να πετύχουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις, εάν επιθυμούν να εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Εξυπηρέτησης της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας στο 22 89 4021, ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected], ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας στη διεύθυνση www.ucy.ac.cy/fmweb.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ